Mátyás
-6 °C
1 °C
Magyarország
ma 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Matthäus viselkedése 'nevetséges és elfogadhatatlan'

2005.09.26. 16:45
A görög sajtó és a PAOK Szaloniki vezetői is felháborodtak és csalódottságuknak adtak hangot, miután Lothar Matthäus a görög klub helyett a magyar válogatott mellett döntött. "Egyértelmű, arra kellettünk Matthäusnak, hogy a magyar szövetségtől jobb szerződést csikarjon ki" - értékelte a történteket az Indexnek a görög klub sajtófőnöke.
"Már a szezon elején éreztük, hogy vannak problémák a csapattal" - kezdte Jannisz Gumenosz a PAOK Szaloniki elnöke annak ismertetését, hogyan zajlottak a tárgyalások a klubbal hírbe hozott Lothar Matthäusszal. "Egymás után jöttek a rossz eredmények, de azt tudtuk, hogy a PAOK-ban jók a játékosok, és egy jó edzőre volt szükség".

Több német közül Matthäust választották

A Sporttime című lap szerint az egykori jugoszláv válogatott Predrag Mijatovicsot ajánlották Gumenosznak, őt kérte meg, hogy a legteljesebb titokban nézzen körül, ki jönne Szalonikibe. Azt sem titkolja, mindenképpen német edzőt szerettek volna, akinek már van neve, ambiciózus és fegyelmezett. Mijatovics végül több nevet is "szállított", és a jelöltek között volt Matthäus is.

"Az előző edző lemondása után mondtam Mijatovicsnak, hogy hozzon össze Matthäusszal. Münchenben találkoztunk. Matthäus azt mondta akkor, hogy olyan csapattal szeretne dolgozni, mint a PAOK" - emlékezett az első találkozójukra Gumenosz.

Biztosak voltak a dolgukban

Az elnök szerint szeptember 19-én kezdődtek a tárgyalások, a német több ajánlat és több kérés után szeptember 23-án válaszolt először pozitívan, amikor azt mondta, hogy 25-én Szalonikibe érkezik. Gumenosz szerint annyira biztos volt a dolog, hogy még a repülőjegyeket is megvették neki vasárnapra.

A lap szerint ezek után mindenkit meglepett, amikor jött a telefon Matthäus képviselőjétől, hogy mégsem jön, mert nem volt a csapattal már a felkészülés során. A görögök szerint ez nevetséges indok, hiszen ezt a tárgyalások alatt is tudták. A lap véleménye szerint Matthäus viselkedése nevetséges és elfogadhatatlan.

Soha többé Matthäus

A Metrosport című lap szintén kitér a tárgyalások előzményeire, azt is leírja, a végső ajánlatot 21-én tette meg a PAOK vezetése, és 22-én küldték el a szerződéstervezetet. "Szeptember 23-án küldtek a klubnak egy papírt, melyben szerepeltek az edző feltételei, ezt is elfogadtuk" - szólalt meg itt is a klub elnöke.

"A garanciák, a faxok, a személyes megegyezés arra engedett következtetni, hogy elvállalja a feladatot" - válaszolta Gumenosz arra a kérdésre, hogy nem gyanakodott-e. Végül itt is nevetségesnek és elfogadhatatlannak nevezte a magyar kapitányt, majd zárásként megjegyezte, soha többet nem tárgyalnak Matthäusszal.

Még vasárnap is hitegetett

"Matthäus nem volt tisztességes, nem úgy viselkedett, ahogyan vártuk" - értékelte a történteket az Indexnek Kiriakosz Kiriakosz. A PAOK sajtófőnöke most is megerősítette, nem a klubvezetés ötlete volt Lothar Matthäus szerződtetése, a megkeresés Mijatovicstól érkezett. Kiriakosz visszaidézte, a szóbeli megállapodás már megköttetett a némettel. A sajtófőnök elsősorban azt kifogásolta, hogy Matthäus az utolsó pillanatig hitegette őket, még vasárnap reggel is úgy tudták Szalonikiben, aznap érkezik feleségével a magyar válogatott kapitánya. "Egyértelmű, csak arra kellettünk Matthäusnak, hogy jobb szerződést csikarjon ki a magyar szövetségből. Ezt valószínűleg el is fogja érni, elég csak megnézni, mennyit kereshetett volna nálunk, és mennyit kap Budapesten" - kesergett Kiriakosz.

A PAOK-nál most az a legnagyobb gond, hogy a csapatnak másfél hete nincs edzője, a szakmai igazgató ült le a kispadra.