Ágnes
-1 °C
2 °C

'Hatalmas cirkusz' a Bajnokok Ligája

2005.09.29. 14:17
A Bajnokok Ligája idei csoportküzdelmeinek eddigi legnagyobb meglepetését szolgáltatta a szlovák futballbajnok. A Porto otthonában diadalmaskodó pozsonyi Artmedia csapatkapitánya, Borbély Balázs a siker ellenére is tudja hol, a helyük, és már azt hatalmas bravúrnak tartaná, ha a csoport harmadik helyén végeznének.
"Fontos volt, hogy még a szünet előtt sikerült gólt szereznünk, ezzel kicsit visszajöttünk és így a szünetben nyugodtabban tudtuk megbeszélni, mit csináltunk rosszul, és hogyan kellene javítani ezeken a dolgokon" - mondta Borbély Balázs, az idei futball Bajnokok Ligája-szezon eddigi legnagyobb meglepetését hozó találkozója után. A szlovák bajnok Artmedia Bratislava 3-2-es győzelmet aratott a 2004-es BL-győztes Porto otthonában.

Gyors kontrák, szép gólok

#alt#
A pozsonyiak itt még csak a szépítést ünnepelték (fotó: epa)
A pozsonyiak magyar származású csapatkapitánya szerint ezt sikerült is megvalósítani a folytatásban, jól védekeztek, és gyors kontrákkal próbálták megzavarni a hazaiakat. Borbély szerint szép, kidolgozott helyzetekből szerezték a góljaikat, pedig a negyvenezer hazai néző fantasztikus hangulatban szurkolt a portugál együttesnek.

"Hatalmas cirkusz a Bajnokok Ligája! Hátborzongató érzés, amikor több tízezer ember előtt játsszák a BL-himnuszt. Egy ilyen meccsen gólt lőni fantasztikus dolog" - elevenítette fel a győztes találatot szerző játékos. Saját góljára is emlékezett, mint elmondta, egy szabadrúgás után átjött a labda három-négy védekező játékoson, neki csak bele kellett tennie a lábát a labdába.

Elnagyképüsködték a portugálok

Góljának nem tulajdonít nagy jelentőséget, véleménye szerint majd csak a sorozat végén dől el, mennyit ér ez a győzelem. A kiutazás előtt szinte senki nem remélt győzelmet, a nagyarányú vereséget akarták elkerülni, az optimistábbak a döntetlent sem tartották kizártnak.

"A hazaiak erősek, gyorsak, technikásak voltak, a kétgólos előnyük birtokában azonban kissé könnyelműsködni kezdtek. Elkezdtek a közönségnek játszani, nem gondolták, hogy esetleg baj érheti őket" - elevenítette fel a győzelmet Borbély.

Nem szálltak el maguktól

Annak ellenére, hogy jelenleg továbbjutó helyen állnak csoportjukban, nem szálltak el maguktól, noha Szlovákiában hatalmas a futballőrület a szereplésüknek köszönhetően. Azzal azonban tisztában van, nagyon sok jó csapat van a csoportjukban, szerinte még sok nehéz meccs vár rájuk. Ha valami csoda folytán a harmadik helyen végeznének, és kiharcolnák az UEFA-kupa-szereplést, véleménye szerint mindenki elégedett lenne.

Csoda!
Három nappal azután, hogy a teniszválogatott a Davis Kupában bejutott a döntőbe újabb nagy sikernek örülhettek a szlovák sportrajongók: az Artmedia Bratislava nagy meglepetésre kétgólos hátrányból felállva nyert az FC Porto otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában, ezzel pedig megszerezte országa első BL-pontjait.

"Csoda. Artmedia-Porto 3-2. Átírt történelem" - írta címlapján a Novy Cas. Az ország történetének egyik legnagyobb futballsikereként megélt győzelem éppenséggel a Porto 112 éves fennállása alkalmából zajló ünnepségek sorozatába "rondított bele". "A három tószttól másnaposak lettek a portóiak" - utalt beszámolójában a napilap a három vendéggólra.

Az Artmedia, amely már a selejtezőben is többször szolgált meglepetéssel, rendkívül hatékonyan játszott, ugyanis mindössze háromszor találta el a kaput.