Géza
-12 °C
-4 °C

Sérültekkel, meglopva, de reménykedik a Debrecen

2005.09.29. 12:30
Szinte reménytelen helyzetből, egy teljesen felforgatott csapattal, de reménykedve várja a Sahtar Donyeck elleni UEFA-kupa visszavágót a Debrecen labdarúgócsapata. Amíg a Lokit sérülések és betörés hátráltatja, a vendégek legerősebb összeállításukban lépnek pályára.
Két hete a magyar bajnok Debrecen labdarúgócsapata súlyos, 4-1 arányú vereséget szenvedett UEFA-kupa első fordulójában, Donyeckben, az ukrán bajnok Sahtar otthonában. A csütörtöki visszavágóra nem a legjobb előjelekkel készült a magyar együttes.

Féltucatnyi sérült, betörés

A már huzamosabb ideje sérült Ronald Habihoz és Dragan Vukmirhoz az elmúlt napokban csatlakozott a csapatkapitány Sándor Tamás, akinek a dereka húzódott meg, Mészáros Norbertnek a lába vizesedett be egy rúgás után, így mindkettejük játéka kérdéses. Ugyancsak kisebb sérüléssel bajlódik Bojan Brnovic és Dombi Tibor is, az ő szereplésükre sem biztos, hogy számíthat Supka Attila.

Illusztris vendégek
A találkozót a helyszínen tekinti meg Viktor Janukovics volt ukrán miniszterelnök, valamint a dúsgazdag klubtulajdonos, Rinat Ahmetov. Mindketten magánrepülőgéppel érkeztek Debrecenbe, és megjelentek a Sahtar szerda esti edzésén is. Türelmesen állták a közel százötven fős ukrán szurkolósereg rohamát, s hagyták, hogy fotózzák őket.

De hogy még nagyobb legyen a gond, kedd este ismeretlen tettesek betörtek a klub Oláh Gábor utcai öltözőjébe, és mindent, ami mozdítható volt, elvittek. A műszaki berendezéseken kívül - tévé és hifi-berendezés - a játékosok felszerelései is eltűntek, a cipőktől kezdve a táskákig, szinte minden.

Soha nem látott Loki

"Ismét egy felforgatott csapatot kell pályára küldenem a sérülések miatt, egy eddig soha nem látott összeállításban fogunk játszani. Ennek ellenére mindent megteszünk a továbbjutás érdekében" - mondta a hajdúságiak trénere. Az egyetlen pozitívumnak talán az nevezhető, hogy visszatérhet Máté Péter, aki a donyecki összecsapáson letöltötte eltiltását.

"Első pillanattól kezdve támadni fogunk, de a biztonság is nagyon fontos, hiszen ha gólt kapunk, azzal végképp eldől a továbbjutás sorsa. Jelenleg húsz százalék esélyt adok csapatomnak, hogy kiveri a Sahtart. Ugyanakkor a győzelemre van 50 százlék esélyünk" - mondta Supka.

Az ukránok komolyan veszik

Az ukránok - élükön a román vezetőedzővel Mircea Lucescuval - talán udvariasságból, de roppant óvatosan fogalmaztak a visszavágóval kapcsolatban. Véleménye szerint a mai futballban már bármi megtörténhet, így az is, hogy az első találkozót 4-1-re megnyerő csapata akár ki is eshet. Tisztában vannak vele, hogy a továbbjutás kérdése két meccsen dől el, ezért nem veszik félvállról a csütörtöki találkozót.

A várható kezdőcsapatok
UEFA Kupa visszavágó, Debrecen - Sahtar Donyeck
vezeti: Jonas Eriksson (svéd)

Debrecen: Csernyánszki - Bernáth, Éger, Máté, Nikolov - Mészáros, Virág, Dzsudzsák, Halmosi - Kiss, Sidibe
Sahtar Donyeck: Lastuvka - Srna, Lewandowski, Seyhan, Rat - Fernandinho, Timoscsuk, Matuzalem - Brandao, Elano, Aghahowa