Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Ronaldinho valódi aranycipőben játszik

2005.09.30. 14:15
A világ jelenleg legjobbjának tartott labdarúgója, a brazil Ronaldinho a tudásához méltó, 24 karátos aranycipőben játsdzhat már a hétvégi bajnokin is.
A brazil Ronaldinhot tavaly az év játékosának választották. Erre az idén is esélyes - talán csak a liverpooli Gerrard pályázhat a helyére - de a Nike már "előre" odaadta a brazil csillagnak az "Aranycipőt". A Barcelona csillaga már a hétvégi, Zaragoza elleni meccsen ebben lép pályára.

A legendás R-betű és a 10-es

"Alig várom, hogy felvehessem az aranycipőt Zaragoza ellen. Sokat gondolkodtunk azon, hogyan tehetnénk egyénivé ezt a cipőt, ezért a Nike a nyakláncom alapján egy "R" betűvel és a számommal, a tízessel díszítette. Nagy örömömre szolgált, hogy én magam is részt vehettem a tervezésben, ezért abszolút személyesnek és az enyémnek érzem a cipőt" - mondta Ronaldinho.

Az amerikai sportszergyártó cég a játékos tehetsége előtt tisztelegve készítette el a Tiempo Legend futballcipő különleges, arany-fehér színű változatát, mely valódi, huszonnégykarátos arannyal díszített. Aranyozott a cipő nyelve, a sarok és a Nike-logó. Ugyanazok az anyagok kerültek felhasználásra, mint amelyeket Michael Johnsonnak a 2000. évi sydney-i olimpiára készült szöges futócipőjéhez.

Brazíliának is jutott hely

A mindössze két pár cipő sarkán öt kidomborodó arany csillag látható (ez Brazília öt világbajnoki címére utal), a talpbetéten pedig - a legendás játékoshoz méltóan - egyedi, lézergravírozott "Ronaldinho" felirat olvasható.