Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Mourinho: Több tiszteletet a Chelsea-nek

2005.10.03. 17:41
Az angol futballbajnok Chelsea edzője, Jose Mourinho szerint a bírálónak semmi okuk nincs azt mondani, hogy az együttes nem játszik, vagy "egy csapat bohóc" lenne.

A Chelsea a hétvégi, Liverpool elleni 4-1-es győzelemmel válaszolt az utóbbi hetekben erősödő kritikákra. A kékek ismét az Anfield Roadon játszottak a Bajnokok Ligája címvédőjével, akárcsak szerdán, a BL-csoportmeccsen.

Nyolc győzelem, két kapott gól

Mourinho és Benítez
Mourinho (balra) és Benítez
fotó: epa

A Chelsea játékát a közelmúltban többen is unalmasnak mondták, a kritikusok szerint a tulajdonos Roman Abramovics felborította az európai átigazolási piacot, és a londoniak elképesztő fölénye teszi unalmassá a Premier League-et, ahol esnek a nézőszámok.

Jose Mourinho együttese mind a nyolc eddigi meccsét megnyerte, tizenhat lőtt gól mellett csak kettőt kapott és máris kilenc pontos az előnye a második Charlton előtt.

Egy csoport bohóc?

"Több tiszteletet érdemlünk, nem a Liverpooltól, hanem általában az emberektől. Jó a csapatunk" - fakadt ki a portugál edző a BBC Sport írása szerint az újabb győzelem után. "Nyolc meccsen nyolc győzelem és tizenhat gól, az emberek nem mondhatják, hogy nem játszunk és azt, hogy egy csoport bohóc vagyunk."

Az álszerénységgel nem vádolható Mourinho szerint csapata nem a világ legjobbja, ezt nem állítja. "Nagyon jó az együttes, mindene megvan, amivel egy futballcsapatnak rendelkeznie kell: nagy becsvágy, minőségi védekezés, minőségi támadójáték, játékosegyéniségek, kreativitás."

Cryuffnak is üzent

A portugál cáfolta spanyol kollégája, a 'Poolt edző Rafa Benítez állítását, miszerint a szerdai döntetlen után féltek volna a Gerrardéktól.

"A bajnoki cím még nem dőlt el, lehet, hogy van néhány pont előnyünk a többi csapattal szemben, de úgy látjuk, most gondban vagyunk. Ha Rafael Benítez úgy látja, van néhány gyenge pontunk, úgy kell lennie, mert ő tudja. Nagy jó edző, de én is ismerem a csapatom sebezhető pontjait."

Mourinho üzent az egykori világklasszisnak, a Chelsea-t "unalmas játéka" miatt kritizáló holland Johan Cryuffnak is: "Nagy kár, hogy nem látta a meccset."