Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Tóth Ivett
szerda 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Élő tévéadásban halt meg az olasz futballedző

2005.10.04. 12:37
Szívrohamot kapott, és meghalt egy élő televíziós műsor közben Franco Scoglio, a Genoa, a Torino és a Napoli futballcsapatainak korábbi trénere. Az olasz edző épp Enrico Preziosival, a Genoa jelenlegi elnökével vitázott, amikor rosszul lett.
Élő televíziós műsor közben hunyt el Franco Scoglio, a tunéziai labdarúgó-válogatott, a Genoa és több más olasz futball-klub korábbi edzője.

Élénk vitában volt

Franco Scoglio
Franco Scoglio
A hatvannégy éves olasz szakember a telefonon bejelentkező Enrico Preziosival, a Genoa elnökével vitatkozott, amikor szívrohamot kapott. A Primo Canale (Egyes Csatorna) által sugárzott adást azonnal megszakították, és mentőt hívtak a stúdióhoz. Az orvosok megpróbálták újraéleszteni, de életét már nem tudták megmenteni.

"Szenvedélyesen beszélgettünk, de nem mondanám, hogy vitáztunk. Megdöbbentem, nem is találok szavakat" - nyilatkozta később a RAI olasz közszolgálati televíziónak Preziosi.

A Genoával és Tunéziával ért el sikereket

Scoglio 1972-ben mutatkozott be a kispadon, legnagyobb klubsikerét a nyolcvanas évek végén érte el, amikor a Genoát 1989-ben az első osztályba juttatta, majd a következő szezonban benn is tartotta a legjobbak között. Később az A-, illetve a B-ligában dolgozott a Bolognánál, az Udinesenél, a Lucchesenél, a Pescaránál, ismét a Genoánál, majd a Torinónál, a Cosenzánál, illetve az Anconánál is.

A kilencvenes évek végén, 1998 őszén Tunézia válogatottjának szövetségi kapitánya lett, és a 2000-es Afrika Kupán a negyedik helyen végzett a csapattal. Egy évvel később a világbajnokságra jutatta ki Tunéziát, de a harminckettes döntőben már nem ő ült a kispadon, mert elfogadta a Genoa ajánlatát.

A Napoli volt az utolsó klubja

Később rövid ideig edzette Líbia legjobbjait, majd a Napolinál dolgozott. Az utóbbi években tévékommentátorként, illetve a Lucchese szaktanácsadójaként tevékenykedett.