Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

Már az Eb-ért játszunk vb-selejtezőt

2005.10.07. 14:56
Lothar Matthaus kinevezésekor határozottan állította, kijuttatja a magyar labdarúgó-válogatottat a 2006-os németországi világbajnokságra. Ez már nem jöhet össze, így a szombati Bulgária elleni selejtezőn a jobb Eb-selejtezőbeli besorolás reményében, a csoport harmadik helyéért játszanak Királyék Szófiában.
A vb-részvételről már a svédektől elszenvedett vereség után le kellett mondania a magyar futballválogatottnak, mégis a jövő szempontjából igen fontos meccs előtt áll.

Meccs az Eb jegyében

Szombaton Bulgária legjobbjaival csap össze Lothar Matthäus együttese Szófiában. A bolgároknak ugyanúgy már semmi esélye sincs, mint nekünk, de az már biztos, hogy e két csapat között dől el a harmadik hely sorsa. Ez a továbbjutás szempontjából semmit nem jelent, de a 2008-as vb-selejtezők sorsolásánál nem mindegy, hányadik kalapba kerül az együttes. Jó lenne elkerülni azt a megalázó és a továbbjutási esélyeket nagyban csökkentő helyzetet, hogy a vb-selejtezőkhöz hasonlóan újra az ötödik kalapba kerüljön a magyar együttes.

Rengeteg a sérült

A magyar csapat nem a legjobb előjelekkel készülhet az összecsapásra, hiszen a német szakember által az elmúlt találkozókon szerepelt játékosok közül a védelemből Juhász és Éger, a középpályáról Takács és Gera is sérült, Böőr pedig sárga lapjai miatt kénytelen kihagyni a találkozót. (A csapatkapitány Gera sérülése már.már nemzetközi futballbotránnyá fejlődött, végül a FIFA az angol bajnokság utolsó előtti helyezettjének adott igazat a magyar szövetséggel szemben.)

Az elmúlt időszakban a szerződése körüli huzavonával kapcsolatban többször is címlaptémát szolgáltató Matthäus ennek ellenére is bízik a csapatában. Véleménye szerint játékosai profik, tudják a dolgukat, és a maximumot nyújtják majd.

Matthäus már mentegetőzik

Ugyanakkor már előre mentegeti magát a tartalékos összeállítás miatt, miközben az elmúlt két évben hetven játékost próbált ki és jelenleg olyan játékosok nem élvezik a bizalmát - Dragóner Attila, Lisztes Krisztián, Dárdai Pál, Tóth Balázs -, akik már többször is bizonyítottak éles szituációban.

Az ellenfélnél nincsenek ilyen gondok, ha csak az nem, hogy a szövetségi kapitány, Hriszto Sztoicskov nem ülhet a kispadra, mivel a svédek elleni selejtező után megsértette az UEFA svéd elnökét, mondván a játékvezetők küldésével befolyásolja a selejtezők eredményét.