Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Továbbjutott a magyar utánpótlás-válogatott

2005.10.11. 20:43
A huszonegy éven aluli magyar labdarúgó-válogatott utolsó, tizedik Európai-bajnoki selejtező mérkőzésén döntetlent ért el hazai pályán a csoportgyőztes horvátok ellen, és a második helyen továbbjutott. A nyolcas döntőért még egy pótselejtező vár a csapatra.
A magyar utánpótlás-válogatott a múlt hét pénteken Szófiában gyorsan hátrányba került, de négy perc alatt a második félidőben fordított, így megteremtette az esélyt, hogy továbbjusson csoportjából. Igaz a sorsa nem a saját kezében volt, hiszen amennyiben a svédek nyernek hazai pályán, akkor a győzelem ellenére is kiesik a reményteljes társulat.

Kapushibával egyenlített a magyar csapat

Kedden délután a mieink a már csoportgyőztes horvátokat fogadták Kaposváron, és az első félidő hajrájában hátrányba kerültek. A játékot uraló, helyzetek sorát kidolgozó vendégek egy szöglet után szereztek vezetést. Bartulovic csúsztatása Tadic elé került, aki a kapufa segítségével a hálóba juttatta a labdát.

Az egyenlítés egy hatalmas kapushiba után még a félidőben sikerült, akkor a horvát kapus, Radman kimozdult a vonalról, de elment a keze mellett a labda, ami végül Vaskó elé került, ő pedig hat méterről a léc alá vágta.

Tisza elhibázott tizenegyesét

A forduláskor alighanem megtudta a magyar csapat, hogy a svédek hazai pályán vesztésre állnak az izlandiak ellen, így már ezzel az eredménnyel is megszerezhető a csoport második helye.

A második félidőre egy agresszív magyar alakulat futott ki, és egy letámadásos labdaszerzés után Vadócz Magasföldit ugratta ki a jobb szélen, ő elvitte a labdát a kapus mellett, aki elhúzta a lábát. A jogosan megítélt büntetőt Tisza végezte el, gyenge gurítását azonban hárította Radman, de a kipattanót értékesítette a diósgyőri támadó.

Csak passzolgattak a horvátok az utolsó percekben

A horvátokat kicsit megfogta a gól, de hamarosan egyenlítettek, Primorac egy szélről belőtt labdát kapásból bombázott a léc alá. A folytatásban a magyar gárdának voltak még nehéz pillanatai, de igazán komolyan nem forgott veszélyben a döntetlen. Az utolsó pár percben már csak passzolgattak a horvátok.

Mivel a svédek 4-1-es vereséget szenvedtek, a mieink várhatják a sorsolást, és az biztos, hogy november közepén hazai pályán kezd egy csoportelső - olasz, dán, belga, portugál, francia, német, holland - ellen.

Jegyzőkönyv:
Magyarország-Horvátország 2-2 (1-1)
Kaposvár, 6000 néző, v: Gvardisz (orosz)
gól: Vaskó (42.), Tisza (63.) illetve Tadic (38.), Primorac (74.)
sárga lap: Vaskó (23.), Bank (45.), Pollák (85.) illetve Radman (63.), Berko (70.), Tomic (71.)
Magyarország: Fülöp - Balogh B., Vaskó, Máté, Takács Z. - Czvitkovics (Regedei, 90.), Vadócz, Bank (Lipták, 79.), Bori - Tisza (Pollák, 79.), Magasföldi
Horvátország: Radman - Mujanovic, Berko (Grgurovic, 75.), Corluka, Bodrusic - Vacko, Marcic, Tomic, Lakic (Primorac, 60.) - Tadic, Bartulovic
A csoport állása:1. Horvátország 22 pont/10 mérkőzés, 2. Magyarország 19/10, 3. Svédország 18/10, 4. Izland 13/10, 5. Bulgária 7/10, 6. Málta 5/10