Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Elüldözték Kamerunból a büntetőt hibázó futballistát

2005.10.11. 10:07
A büntetőt hibázó Pierre Womét elzavarták Kamerunból a dühös szurkolók, miután kihagyta a büntetőt, amellyel a válogatott kijutott volna a 2006-os labdarúgó világbajnokságra. Házát megdobálták, autóját és üzletét szétverték, a stadionból rendőrautó menekítette a reptérre.
Nem jutott ki a jövő évi futball-világbajnokságra a kameruni válogatott, mert szombati, utolsó selejtezőjükön csak döntetlent játszottak Egyiptommal. Győzniük kellett volna, és erre meg is volt a lehetőségük, mert a bíró a 95. percben - vitatható - büntetőt ítélt a javukra, ám ezt Pierre Wome a kapufára vágta.

Ő akarta rúgni

Hibája azt jelentette, helyettük Elefántcsontpart lesz ott Németországban.

A meccset Yaundében, Kamerun fővárosában játszották, a közel nyolcvanezer néző ünnepelni készült.

Wome maga kérte, hogy lőhesse a tizenegyest, társai nem is okolták őt, ám a szurkolók egy része igen. A goal.com arról tudósított, a lefújás után vandálok támadtak a villájára, megdobálták azt, kocsiját és barátnője belvárosban található üzletét pedig szétverték.

Hősből bűnbak

Az Inter légiósa nem is merte egyedül elhagyni a stadiont, egy rendőrautó száguldott vele egyenesen a reptérre, ahonnét az első géppel Európába menekült.

A 28 éves futballista pillanatok alatt lett hősből bűnbak, ugyanis eddig rettentően tisztelték: a 2000-es sydney olimpia döntőjében ő lőtte be azt a tizenegyest, amellyel Kamerun megnyerte a tornát, és megszerezte az ország történetének első olimpiai aranyérmét.

Rekord született volna

Kamerun rekordot állított volna föl, ha Wome a kapuba rúgja a labdát a hétvégén: sorozatban ötödször indultak volna vb-n, ami korábban még egyetlen afrikai válogatottnak sem sikerült. A gárda 1990 óta minden tornán ott volt.

Wome korábban játszott a Bolognában, az Espanyolban és a Bresciában, nyáron az Inter igazolta le.