Klaudia
-3 °C
3 °C

Bankot robbantana Henryért az Arsenal

2005.10.12. 23:52
A klub történetének legjobban fizetett játékosává tenné az Arsenal Thierry Henryt, hogy ne igazoljon máshová. Az egyesület heti 82 ezer fontot sem sajnálna, ám a 2007 nyaráig szóló megállapodással rendelkező világklasszis eddig visszautasította a hosszabbítási tárgyalásokat.
Rekordfizetéssel szeretné megtartani Thierry Henryt az Arsenal. A világklasszis támadó szerződése 2007 nyarán lejár, de a játékos egyelőre elutasította a hosszabbítási tárgyalásokat, és a klubnál attól tartanak, a távozáson gondolkodik.

Minimum 82 ezer

"Még nem ajánlhattunk neki semmit, de ő lehet az Arsenal történetének legjobban fizetett játékosa" - nyilatkozta az Evening Standard című lapnak Peter Hill-Wood, az egyesület elnöke.

Henry 1999 nyarán szerződött a Juventusból az angol egyesülethez, és jelenleg hetvenötezer fontot (26,25 millió forint, 10,5 ezer euró) keres hetente. A vezetőség viszont ezt legalább 82 ezerre (28,7 millió forint, 11,5 ezer euró) emelné, legalábbis ennyit kapott a nyáron a Juventusnak eladott csúcstartójuk, Patrick Vieira. Henry a tervek szerint így évente 4,2 millió fontot, közel hatmillió eurót kasszírozna.

A Barcelona várja

Henry hezitál (fotó: epa)
Henry hezitál (fotó: epa)
"Még a szezon vége előtt tárgyalni akartunk vele, de joga van hozzá, hogy várjon jövő tavaszig. Meg akarjuk tartani, és ezt ő is tudja" - bizakodott Hill-Wood.

Nyáron a Barcelona bejelentkezett Henryért, ám a túl magas kivásárlási összeg - negyvenmillió euró (tízmilliárd forint) körül - egyelőre elriasztotta a klubot. A katalán sajtó viszont biztos benne, a francia sztár jövő nyáron érkezni fog.

Vieirán rengeteget veszítettek

Amennyiben a megbeszéléseket nem kezdik el, vagy nem járnak eredménnyel, Henry 2006 nyarán az ideinél jóval olcsóbban, vagy egy évvel később ingyen távozhat.

Vieiráért a Real Madrid 2004 közepén 45 millió eurót (11,25 milliárd forint) is megadott volna, ám nem engedték el, majd két hónappal ezelőtt húszmillióért (ötmilliárd forint) távozott Olaszországba.

Sokan keresnek százezer font körül

A 82 ezer font jó, ám nem kiemelkedően nagy összeg: a Manchester United csapatkapitánya, Roy Keane 90 ezer font körül kereshet, míg a Chelsea-nél ennél magasabb gázsik is vannak.