Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Unalmas döntetlennel zártuk a vb-selejtezőket

2005.10.12. 22:18
Egy szánalmasan gyenge színvonalú találkozón, 0-0-ás döntetlennel zárta a magyar labdarúgó-válogatott a vb-selejtező sorozatot. Matthäus együttese küzdött, akart ugyan a horvátok elleni meccsen, de sikerült egyetlen komoly helyzet nélkül letudni a találkozót. Az egyetlen ok az örömre, hogy egy biztos vb-résztvevő ellen sikerült pontot szerezni.
Kemény meccs, harc a végsőkig, tisztességes búcsú. Többnyire ezeket a frázisokat lehetett hallani a horvátok elleni vb-selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott játékosaitól, szakvezetőitől.

Unalmas játszadozás

Ennek ellenére kifejezetten unalmas mezőnyjátékkal kezdődött a Matthäus-csapat utolsó vb-selejtezője, ami annyira nem is volt meglepő, hiszen az egyik fél már korábban biztosította helyét a 2006-os viadalon, míg a másik már régen elbukta azt. Így a presztízsen kívül nem sok tétje volt a találkozónak.

Az első félidőt le is tudták a felek komolyabb helyzetek nélkül, az első komolyabb lehetőség a vendégek előtt adódott,amikor Srna beadása után Király szép mozdulattal öklözte ki a labdát, Leko azonnal lőtt ugyan, de Bodnár a gólvonal előtt tisztázott.

A horvát szurkolók megunták

Az első játékrész közepén aztán a horvát szurkolók megunták az unalmas játszadozást, és füstbombákat, rakétákat lőttek a pályára, majd jobb szórakozás nem lévén, egymást kezdték el ütni-verni. A játék percekig állt, végül a rohamrendőrök gumibotokkal és könnygázzal tettek rendet a vendégszektorban. (A horvát szurkolók a Málta elleni idegenbeli meccsen is cirkuszoltak, akkor csapatuk gyenge játéka miatt törtek-zúztak.)

A játékrész utolsó perceiben aztán mindkét kapu előtt adódott lehetőség, előbb Balaban került nagy helyzetbe, de sikerült előle tisztázni, majd ugyanő a felső kapufára lőtt egy szabadrúgást. A hosszabbításban aztán egy szép magyar akció végén Bárányos lőtt kapura, de az ő kísérlete is a felső kapufáról pattant ki.

Borzalmas második félidő

A második félidő első percében több helyzete volt a magyar együttesnek, mint az egész találkozón. Előbb Hajnal tört be a tizenhatosra, majd két védő között elesett, majd Kovács Zoltán került helyzetbe, de sikerült tisztázni előle. A folytatás még az első játékrésznél is unalmasabb volt, hiába erőlködött a magyar együttes, egyetlen komoly helyzetet nem sikerült kialakítania a horvát kapu előtt.

Maradt a negyedik hely

A csoport másik két talákozóján a svédek hátrányból fordítva is magabiztosan verték Izlandot, míg a bolgárok meglepetésre csak döntetlenre voltak jók Máltán.

Vb-selejtező, 8. csoport:
Magyarország-Horvátország 0-0
Szusza Ferenc Stadion, 6000 néző, v.: Claus Bo Larsen (dán)

Magyarország: Király - Bodnár, Vanczák, Gyepes, Stark - Böőr, Korsós, Huszti - Bárányos (Buzsáky, 75.), Hajnal - Kovács Z.

Horvátország: Butina - Tomas, R. Kovac, Tokic - Srna, Tudor, Vranjes, Babic - I. Leko (J. Leko 68.) - Klasnic (Bosnjak 68., Simic 88.), Balaban

sárga lap: Stark (4.), illetve Tomas (60.)

Málta-Bulgária 1-1 (0-0)
g: Barbara (77.), illetve Jankov (67.)

Svédország-Izland 3-1 (2-1)
g: Ibrahimovic (29.), Larsson (42.), Källström (89.), illetve Arnason (25.)

A csoport végeredménye: 1. Horvátország (vb-résztvevő) 24 pont, 2. Svédország 24 (vb-résztvevő), 3. Bulgária 15, 4. MAGYARORSZÁG 14, 5. Izland 4, 6. Málta 3