Valér
4 °C
8 °C

'Eto'o berezelt és hazudik'

2005.10.12. 09:31
Életét féltette a szombati Kamerun-Egyiptom vb-selejtező után Pierre Wome, aki kihagyta a vb-indulást jelentő büntetőt. A védő cáfolta, hogy ő akarta lőni a tizenegyest, szerinte ezt csak csapattársa, Samuel Eto'o állítja, aki félt a labda mögé állni.
Kihagyta a világbajnoki részvételt jelentő tizenegyest a szombati Kamerun-Egyiptom selejtező 96. percében Pierre Wome, így a közép-afrikai válogatott nem lehet ott a jövő évi tornán.

Wome kihagyta, most fél (fotó: epa)
Wome kihagyta, most fél (fotó: epa)
A lefújás után az Internazionale középpályásának rendőrautóval kellett elmenekülnie a stadionból a dühös szurkolók elől, akik házát megdobálták, belvárosi üzletét és Mercedesét szétverték.

Haragszik Eto'óra

A meccs után Samuel Eto'o, Wome Barcelonában játszó csapattársa állította, a védő maga kérte, hogy lőhesse a büntetőt, ezt viszont hétfőn cáfolta a peches játékos.

"Eto'o hazudik. Nem beszéltük meg, ki végezze el, csak azért álltam oda, mert láttam, hogy ő és a csapatkapitány Song nem merik rúgni. Nagyon haragszom Eto'óra" - nyilatkozta Wome a Reuters hírügynökségnek, amikor vissszatért milánói klubjához.

"Meg akartak ölni"

Kamerun rekordot állított volna föl, ha Wome a kapuba juttatja a labdát a hétvégén: sorozatban ötödször indultak volna vb-n, ami korábban még egyetlen afrikai válogatottnak sem sikerült. A gárda 1990 óta minden tornán ott volt.

A huszonnyolc éves futballista a meneküléséről is beszélt. "Életveszélyben voltam. Kemény srácnak tartom magam, nem félek a haláltól, de szombaton aggódtam, mert meg akartak, és meg is tudtak volna ölni. Különösen a rokonaimat féltettem." Hozzátartozóit azóta is rendőrök védik a kameruni fővárosban, Yaoundéban.

Ártatlanok autóit is szétverték

A 28 éves futballista pillanatok alatt lett hősből bűnbak, ugyanis eddig rettentően tisztelték: a 2000-es sydneyi olimpia döntőjében ő lőtte be azt a tizenegyest, amellyel Kamerun megnyerte a tornát, és megszerezte az ország történetének első olimpiai aranyérmét.

Wome a hibájáért nem kért elnézést, azoktól viszont igen, akiknek autóját a mérges drukkerek összetörték: "Sajnálom, azért tették, mert azt gondolták, az enyémet teszik tönkre".

A ballábas játékos korábban játszott a Bolognában, az Espanyolban, a Bresciában és a Fulhamben, nyáron igazolta le az Inter.