Benedek
-5 °C
5 °C

Olaszországot kapta az utánpótlás-válogatott

2005.10.13. 13:56
A horvátok elleni döntetlennel az Európa-bajnoki selejtezőcsoportjában a második helyre kerülő magyar utánpótlás-válogatott a csütörtöki sorsoláson a címvédő Olaszországot kapta. Az első mérkőzést itthon játssza Róth Antal csapata, a másodikat idegenben.
A huszonegy éven aluli magyar labdarúgó-válogatott a múlt héten idegenben 2-1-re legyőzte a bolgárokat, és mivel kedden hazai pályán, Kaposváron 2-2-es döntetlent ért el a horvátok ellen, a második helyen továbbjutott Európa-bajnoki selejtezőcsoportjából.

Visszakerülhetnek néhányan a felnőttek közül

A horvátok elleni döntetlen <br />továbbjutást ért (fotó: epa)
A horvátok elleni döntetlen
továbbjutást ért (fotó: epa)

Róth Antal csapata a nyolcaddöntő csütörtöki sorsolásakor az egyik legnehezebb ellenfelet, Olaszországot kapta. Az Eb címvédője tíz ponttal nyerte a csoportját Szlovénia előtt, a gólaránya 16-3 volt, és nyolc győzelem és egy döntetlen mellett mindössze egyszer kapott ki. Norvégia, Fehéroroszország mellett Skócia volt még a vert mezőnyben.

A magyar csapatba vélhetően visszatér a felnőtt válogatottból az Anderlecht jelenleg sérült védője, Juhász Roland és a Metz légiósa, Huszti Szabolcs is. A győri Priskin Tamás is lehetőséget kaphat, és a kapitány a három újpestire, Vanczák Vilmosra, Feczesin Róbertre, és Sándor Györgyre is számíthat.

A siker nyolcas döntőt ér

Az első mérkőzést november tizenkettedikén kell játszania a csapatoknak, a visszavágóra négy nappal később, Olaszországban kerülhet sor. A helyszín egyelőre még kérdéses, de az eddigi tapasztalatok alapján nem valószínű, hogy Budapesten rendezik a meccset. Siker esetén a magyar válogatott hosszú idő után szerepelhet a nyolcas döntőben, amelyik jövő május végén kezdődik. A tornát a nyolc résztvevő ország valamelyike bonyolítja majd le.

"A lehető legerősebb ellenfelet kaptuk, de itt már minden vetélytárs komoly játékerőt képvisel. Amikor a magyar utánpótlás válogatott utoljára Eb-selejtezőt játszott Olaszországgal, akkor Andrea Pirlónak, az AC Milan ma már Bajnokok Ligája-győztes középpályásának mesterhármasával nyertek a vendégek. A mostani olasz keretet nem ismerjük olyan jól, de biztosak vagyunk benne, hogy olyan játékosok alkotják, akikből nagy sztárok lesznek. A futballistáinknak a végeredménytől függetlenül biztosan nagy élmény lesz ez a párharc" - nyilatkozta az MTI érdeklődésére Pölöskei.

"Európai klasszis csapattal találkozunk, büszke vagyok rá, hogy egy ilyen együttes tétmérkőzésre érkezik Magyarországra. A vendégek azt kérték, hogy az első mérkőzés november 12. helyett egy nappal korábban legyen, mivel a felnőttválogatottjuk másnap játszik" - mondta Róth Antal szövetségi edző, hozzátéve, hogy várhatóan Dél-Olaszországban lesz a visszavágó.

A további párosítás: Anglia-Franciaország, Szerbia-Horvátország, Szlovénia-Hollandia, Svájc-Portugália, Csehország-Németország, Oroszország-Dánia, Ukrajna-Belgium.