Alfréd
-2 °C
2 °C
Jégkorong
Percről Percre

Elmarad a cseh-szlovák párharc a vb-ért

2005.10.14. 12:25
Az utolsó csoportmeccsek után két nappal Zürichben elkészítették a jövő évi németországi labdarúgó-vb európai pótselejtezőinek sorsolását. ezen elekrülték egymást a csehek és a szlovákok, előbbiek Norvágiával, míg északi szomszédaink a spanyolokkal mérkőznek. A harmadik párban a sváciak Törökország ellen próbálják meg kivívni a részvételt.
Zürichben elkészítették a 2006-os labdarúgó-vb európai pótselejtezőinek sorsolását. A nyolc európai selejtező csoportból a csoportelsők, és a két legjobb csoportmásodik automatikus résztvevői a németországi viadalnak, míg a hat csoportmásodik, oda-visszavágós meccsen dönt a fennmaradó három helyekről.

Kiemelés a pótselejtezőkön is

Az már az esemény előtt nyilvánvaló volt, hogy a FIFA világranglistájának jelenlegi állása alapján kiemelést készítenek. Ez azt jelentette, hogy a három előrébb rangsorolt gárdához (cseh, spanyol, török) sorsolták hozzá a norvég, svájci, szlovák hármast. A találkozókat november 12-én és 16-án játsszák, míg a világbajnokság csoportbeosztását december 9-én készítik el Lipcsében.

A sorsolást Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke nyitotta meg, majd az érdemi részt, a sorsolást Franz Beckenbauer, a játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnoki címet nyert szakember, a jövő évi vb szervezőbizottságának elnöke végezte el.

Elkerülték egymást a csehek és a szlovákok

Először a spanyolokat húzták ki, majd nem sokkal később kiderült az is, Raulék ellenfele Szlovákia lesz. A sorsolás következő lépéseként kiderült, az első meccs Spanyolországban lesz. A spanyolok a 2004-es Európa-bajnokságra is csak pótselejtezővel jutottak ki, akkor éppen a Norvégokat verték ki.

A második párban előbb a törököket húzták ki, ellenfelük pedig a svájciak lettek, az első meccset Svájcban rendezik. Az utolsó párban, a cseh-norvég párharcban pedig a skandináv együttes kezd otthon. A csehek a legutóbbi világbajnokságról éppen pótselejtezővel maradtak le, akkor a belgák verték ki őket.

A pótselejtezők párosítása:
Spanyolország-Szlovákia
Svájc-Törökország
Norvégia-Csehország