Géza
-12 °C
-4 °C

Repülő kés és szétvert öltöző az Újpest-Fradin

2005.10.17. 16:43
Gyenge futball, még gyengébb játékvezetés, folyamatos szitkozódás kísérte a Ferencváros vasárnapi újpesti vendégjátékát. A már megszokott "koreográfián" túl azonban ezúttal egy pályára berepülő kés és egy szétvert vendégöltöző színesítette a képet.
"Nem szeretnék ezzel az üggyel foglalkozni, majd a klub vezetői megteszik a szükséges lépéseket, én már a pénteki, Diósgyőr elleni meccsre koncentrálok" - mondta Szűcs Lajos, a Ferencváros válogatott kapusa, akit állítása szerint a vasárnapi Újpest elleni bajnoki befejezése után egy késsel dobtak meg.

"Itt mindig dobálnak"

A játékos az eszközt megpróbálta odaadni csapata vezetőinek, de elmondása szerint azt a lila-fehérek biztonsági emberei elvették tőle. "Hozzászoktam már ehhez, itt mindig dobálnak, aprópénzzel, petárdával, pénztárgépszalagokkal, tavaly például betondarabokkal is, de ez most mégis megdöbbentett" - mondta a korábban Újpesten is védő Szűcs, a tőle mintegy másfél méterre landoló késről.

Arról azonban nem tudott a Fradi kapusa, hogy a vendégöltözőben bármilyen kár történt volna, ahogy azt az újpestiek állítják, és saját honlapjukon fényképekkel támasztják alá. "Utolsók között jöttem ki az öltözőből, és semmi rendkívülit nem tapasztaltam" - emlékezett az egy nappal korábbi találkozóra Szűcs.

"Nem tudni, hogyan került a kés pályára"

Nemes Károly, az Újpest sajtófőnöke az Index érdeklődésére megerősítette, hogy valóban volt kés a játéktéren. "Azt azonban nem tudjuk, hogyan és mikor került oda. Ezt hivatott kideríteni a már folyamatban lévő belső vizsgálat, ennek eredményéről természetesen tájékoztatjuk a közvéleményt is" - mondta Nemes.

Lerúgott fűtésszabályozó, töredezett álemennyezett

Ugyanakkor az öltözőben keletkezett károk alaposan meglepték. "Sok csapat megfordult már nálunk, bajnoki, kupameccseken, válogatott találkozókon, sőt még szurkolói tornáknak is helyt adtunk, de ilyenre még nem volt példa" - mondta a rangadót 2-1-re megnyerő újpestiek sajtósa.

A klub honlapja szerint a zöld-fehérek távozása után drótokon lógott a fűtésszabályzó, betörve találták az egyik szekrényajtót, töredezett az álmennyezet és a falburkolat is, melyek a meccs reggelén reggel még épségben voltak. A klub vezetése úgy döntött, a károk pontos felmérése után benyújtja a költségek számláit a FTC Rt-nek.

Vizsgálódik az FTC

"Belső vizsgálatot folytatunk le ez ügyben" - ígérte meg az FTC honlapján Tepszics Ignác sportigazgató. "Én viszont csak arra tudok hagyatkozni, hogy a mérkőzés után jártam az öltözőben, ráadásul már azután, hogy a csapat elhagyta azt. Velem voltak többek között szponzoraink képviselői is, de Haáz Ferenc technikai vezető szokásához híven szintén körülnézett még elindulás előtt a helyiségben. Egyikünk sem tapasztalta azt, hogy bármilyen kár keletkezett volna az öltözőben."