Benedek
-4 °C
5 °C

Puha labdával fociznak a brazilok

2005.10.20. 13:00
A nyáron az idei Libertadores Kupa ezüstérmeséhez igazolt Papp Dániel beilleszkedett új csapatába. A hazaihoz kicsit sem hasonlítható környezetben csak a labdák zavarják, melyeket nem fújnak fel rendesen.
Idén nyáron Papp Dániel - Kondor Tamáshoz hasonlóan - Reginaldo de Oliviera menedzser segítségével került az Atletico Paranaense futballcsapatához, ahol az ötszörös magyar válogatott, a Ferencvárostól ideiglenesen Brazíliába visszatérő Leandro is a játékostársa lett. A fiatal magyar hátvéd hamar beilleszkedett új csapatába és jelenleg még a klub curitibai edzőtáborában lakik.

Sorra épülnek az edzőpályák

#alt#
Papp Dániel (fotó: NSSZ)
"Miután leszáltunk a gépről, egy autó várt minket a reptéren, ami egyenesen ide hozott minket a komplexumba. Rögtön megmutatták a szobámat és körbe is vezettek a táborban, majd egy rutinvizsgálattal kezdték az érdemi munkát, hogy megállapíthassák: fizikailag alkalmas vagyok-e a munkára. Másnap pedig egy állóképességvizsgálatnak is alávetettek, ahol többek között megnézték mikor savasodom, mennyi az oxigénfelvételem" - nyilatkozta a tizennyolc esztendős játékos a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) Kommunikációs Irodájának.

A játékos elmondta még, nagyon szép környezetben épült az edzőtábor, távol a várostól, csendes és nyugodt környezetben focizhatnak. "Eddig hat füves pálya van, de folyamatosan bővítik, most is két új pályát és egy új szálláshelyet építenek, ahol közel százan laknak majd" - mondta az egykori fradista nevelés.

Napi két edzés, puha labdákkal

A hazai körülményekhez képest számára szokatlan, hogy rengeteg dolgot biztosít a klub a zavartalan felkészüléshez, alapnak számít a hatalmas konditerem, az ötven méteres medence, játékterem. Napi két edzésük van, amelyek sokkal keményebbek és hosszabbak, mint odahaza.

"Ami nagyon furcsa itt, hogy a labda nincs felfújva rendesen, kifejezetten puha labdákkal edzünk. A csapattársak amúgy nagyon kedvesek és segítőkészek, csakúgy, mint az edzőim is. Nagyon jól érzem magam itt."