Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Szombaton bemutatkozhat a Sopron olasz klasszisa

2005.10.21. 15:20
Pénteken eldőlt, minden papírja rendben van, így szombaton bemutatkozhat a magyar futballbajnokságban Giuseppe "Beppe" Signori. A Sopron új igazolása korábban háromszor is olasz gólkirály volt, 1994-ben vb-ezüstérmet nyert.

Pénteken, nem sokkal dél előtt eldőlt: az FC Sopron csütörtökön leigazolt olasz sztárja, a vb-ezüstérmes Giuseppe Signori játszhat szombaton a Vasas elleni bajnokin.

A tulajdonos elszántsága győzte meg

#alt#
Giuseppe Signori (fotó: epa)

Gőbl Gábor, a klub ügyvezető igazgatója az adminisztráció gyors elintézésével kapcsolatban elmondta: két dokumentumra volt szükség, s mindkettő megérkezett. Az egyik Signori játékengedélye, amelyet a görög szövetségnek kellett elküldenie az MLSZ-nek. A másik irat pedig azt igazolja, hogy a Signori és előző klubja, a görög Iraklisz közötti megállapodást 2004. december 31-i hatállyal bontották fel a felek. Erre azért volt szükség, mert a nyári átigazolási időszak lejárt, azaz ha tavasszal is alkalmazásban állt volna Signori, akkor a soproniaknak meg kellett volna várniuk a január elsejét szerződtetéséhez.

A korábban a Debrecennel is hírbe hozott, ott próbajátékon is megforduló Signori csütörtökön állapodott meg a klubot működtető társaság többségi tulajdonosával arról, hogy az idény végéig erősíti a Magyar Kupa-győztes csapatot. "Nagyon meggyőző volt számomra Marius Vizer, a tulajdonos elszántsága, amellyel igyekszik sikerre vezetni az együttest. Ha a pénz játszotta volna a főszerepet a döntésemben, akkor az anyagilag jobb ajánlatok közül fogadtam volna el valamelyiket" - mondta a 38 éves klasszis.

Már a jelenlétével is segít

"Signori személyében világsztár érkezett a csapatunkhoz. Puszta jelenléte lendületet adhat. Bízom benne, feldobja a többieket, hogy egy csapatban játszhatnak vele. A csatár vagy a csatárok mögött szabadon futballozik majd" - mondta Selymes Tibor, az együttes szakvezetője.

A Lazióban aratta legnagyobb sikereit

Az 171 centi magas futballista a Serie A-ban 344 alkalommal lépett pályára és 188 gólt szerzett. A válogatott szerelést 28-szor húzta magára, és hét találatig jutott. Hat évig futballozott a Lazio csapatában, melynek színeiben háromszor (1993, 1994, 1996) gólkirály lett. Ezt követően egy évig a Sampdoriát erősítette, majd hat esztendeig a Bologna játékosa volt. Itt fejezte be olaszországi pályafutását, tavaly az Iraklisz Szaloniki együttesébe igazolt, és öt mérkőzésen kapott szerepet, gólt nem lőtt. Görög klubjával végül szerződést bontott, mivel nem fizették ki járandóságát.