Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Botrányosra sikeredett az osztrák örökrangadó

2005.10.23. 11:22
Balhés körítés kísérte az osztrák bajnokság örökrangadóját. A bemelegítéskor a Rapid szurkolói megdobálták az Austria kapusát, mire a vendégszurkolók füstbombákkal válaszoltak. Ezt a lefújás után Bécs belvárosában akarták megbosszulni a zöld-fehér hívek, végül a rendőrség nyert.
A Rapid Wien idegenben nyert 2-0-ra az osztrák labdarúgó-bajnokság 15. fordulójának presztízsrangadóján, az Austria Wien otthonában. A győztes csapatban Korsós György végig játszotta a mérkőzést, amely szurkolói rendbontás miatt, harminc perces késéssel kezdődött.

Kapusdobálás, füstbomba

"Fél órás késéssel kezdődött a meccs, mert a bemelegítés alatt a szurkolóink megdobálták a hazaiak kapusát", mondta a válogatott középpályás az MTI-nek. "Később is egyszer meg kellett szakítani a játékot, amikor az Austria drukkerei dobtak be egy füstbombát a pályára."

A középpályás elmondta, hogy a játékvezető már a 15. percben kiállított egy futballistát az Austriából, ezzel sikerült megfékeznie az indulatokat a pályán.

Kemény meccs volt

"Elég bután állíttatta ki magát a srác, mert előbb reklamálásért kapott sárga lapot, majd pár perccel később a mi térfelünk közepén szabálytalankodott teljesen fölöslegesen. A meccs jó iramú, változatos volt, előttünk adódott több lehetőség. Voltak kemény párharcok a mérkőzésen, de kirívó durvaságra nem emlékszem. Egy rúgást én is kaptam a combomra, de szerencsére nagyobb baj nem történt, kedden újra együtt fogok készülni a többiekkel."

A Rapid 19 év szünet után nyert az Austria Wien vendégeként és sikerének köszönhetően feljött a tabellán az ötödik helyre. Hátránya négy pont a listavezető Austriával szemben.

Botrány a meccs után is

A találkozó lefújását követően a Rapid szurkolóinak mintegy 70 fős csoportja megpróbálta megtámadni az Austria drukkereinek egyik törzshelyét Bécs belvárosában. A rendőrség nagy erőkkel vonult fel és visszaverte a támadást. A stadionban nem történt rendbontás a vendégdrukkereket a lefújás után 40 perccel engedték ki a létesítményből, amikor az Austria hívei már elhagyták a környéket.

Eredmény:
Austria Wien-Rapid Wien 0-2 (0-1)
gól: Lawaree (29.), Kincl (69.)
piros lap: Kiesenebner (15., Austria)