Valér
2 °C
8 °C

A Milan megállította a Juventust

2005.10.29. 22:40
Az olasz bajnokság tizedik fordulójában az eddig még hibátlan Juventus egy félidő alatt veszített három gólt kapva a Milan otthonában. Az Inter a Sampdoria otthonában döntetlenezett.
A Juventus rekordot állított fel szerdán, amikor a Sampdoriát legyőzve megszerezte sorrendben kilencedik győzelmét az idei szezonban. Szombaton a Sevcsenkót nélkülöző - Gilardino és Inzaghi volt a két csatár - Milan várt Fabio Capello csapatára, és a hazai csapat nagyon reménykedett abban, hogy képes megállítani az eddig kiválóan játszó torinóiakat.

A Juve kapusa két gólban is benne volt

Jól kezdte a meccset a hazai csapat, hiszen Seedorf lövése utat talált Chimenti hálójáig a tizennegyedik percben. A holland középpályás huszonkét méterről próbálkozott, a labda felperdült Thuram lábán, a dermedten álló kapus helyből próbált hárítani, pedig sokkal sikeresebben járhatott volna, ha hátrasasszézik.

Kicsit ludas volt a gólban, de korántsem annyira, mint a harmadikban. Pirlo középerős és nem túl jól helyezett szabadrúgását ugyanis maga mellé ütötte a földre, ahonnan a léc alá vágódott a labda.

Két pontra olvadt a Juventus előnye

A második gólt Kaká érte el nagy kavarodás után, szép mozdulattal vágta tíz méterről a labdát a léc alá. A második félidőben mindkét csapat visszafogottan mozgott, az enervált Trezeguet egyszer villant, a csereként beálló Vierinek azonban nem sikerült a gólszerzés. A Milan két pontra megközelítette az éllovas Juvét.

Az Internazionale a Sampdoria otthonában nem tudott nyerni, és a védekező játékosok mentettek pontot.

Jegyzőkönyv:
AC Milan-Juventus 3-1 (3-0)
g: Seedorf (14.), Kaká (26.), Pirlo (45.), illetve Trezeguet (76.)
Sampdoria-Internazionale 2-2 (2-2)
g: Diana (6., 35.), illetve Cambiasso (31.), Cordoba (40.)
Vasárnap: AS Roma-Ascoli, Chievo-Empoli, Fiorentina-Cagliari, Lecce-Messina, Livorno-AC Parma, Reggina-SS Lazio, Treviso-Siena, Udinese-Palermo.
Utóbbi fél kilenckor kezdődik, a többi meccset tizenöt órától rendezik.
Az élcsoport: 1. Juventus 10 19- 5 27 pont, 2. AC Milan 10 21- 8 25, 3. Internazionale 10 20-10 19, 4. Fiorentina 9 20-11 19, 5. Palermo 9 17-14 15, 6. Chievo 9 12- 9 15.