Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Király Gábor eszméletvesztése a Crystal bajnokiján

2005.10.30. 10:36
Az angol labdarúgó másodosztály tizenhatodik fordulójában először nem játszotta végig mérkőzését a magyar válogatott kapusa, Király Gábor. A játékos ütközött az ellenfél csatárával, elveszítette az eszméletét, le kellett cserélni, de állapota jó.
A tavalyi szezonban az utolsó pillanatban az élvonaltól búcsúzó Crystal Palace nagy bravúrt ért el a hétközi Ligakupa-fordulóban, hiszen saját pályáján 2-1 arányban felülmúlta a Bajnokok Ligája-győztes Liverpoolt. Azon a mérkőzésen Király Gábor nem kezdett, helyette az argentin Speroni állt a gólvonalon.

Először cserélték le Angliában

A hétvégi bajnokin azonban már ismét a magyar kapus állt a kapuban, igazolva, hogy Iain Dowie edző is törekszik a rotációs rendszerre, egyszersmind a játékosok pihentetésére.

A tizenhatodik fordulóban a mezőny második feléhez tartozó Crewe Alexandra otthonába látogatott a Crystal Palace, és Királyt angliai karrierje alatt először le kellett cserélni. Az ötvennyolcadik percben ugyanis szerencsétlenül ütközött az ellenfél csatárával, az eszméletét is elveszítette.

Oxigén maszk, gyors és hathatós kezelés

A Nemzeti Sportnak úgy elevenítette fel a történteket, hogy egy baloldali lapos beadásra vetődött ki, és összecsúszott a nagy lendülettel érkező csatárral, aki eltalálta a bordáit. Ezek után nem kapott levegőt, oxigénmaszkon keresztül lélegeztették pár másodpercig, és nagyon ügyeltek a nyelvére, hogy le ne nyelje, mert az végzetes lehetett volna.

A kezelés gyors és hathatós volt, olyannyira, hogy nem is hordágyon, hanem a saját lábán hagyta el a gyepet, ám azt - akarata ellenére - már nem engedélyezték neki, hogy visszaálljon a gólvonalra.

Fülöp győztesen mutatkozott be

Király csapata 1-1-es döntetlent ért el, és egy helyet visszacsúszva a hatodik a tabellán, vagyis a feljutást tekintetve rájátszást érő helyen áll.

A másik magyar válogatott kapus, a huszonegy éves Fülöp Márton első mérkőzésén győztes csapat tagja lehetett a Coventrynél, amelyik fontos győzelmet aratott hazai pályán a harmadik helyezett Lutonnal szemben, és belekezdett a kiesés ellen vívott hosszú harcába. Jelenleg a huszonnégy csapatból a tizenkilencedik a nagy múltú klub. A januárig kölcsönadott Fülöp végig a kapuban állt, és jó benyomást keltett.

Gyepes vesztes csapat tagja volt

Gyepes Gábor a félidőig volt pályán a Wolverhampton watfordi vendégszereplésén, csapata 3-1-re kikapott, és a tizedik helyre sodródott vissza. Buzsáky Ákos a Plymouth-szal a Millwallt vasárnap fogadja.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft