Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Tóth Ivett
szerda 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Wenger beperelné Mourinhót

2005.11.02. 00:11
Beteges kukkolónak nevezte az Arsenal edzőjét, Arsene Wenegert a Chelsea trénere, José Mourinho. A francia szakember azzal húzta föl a portugált, hogy a hétvégén kárörömmel fogadta a Chelsea kiesését a Ligakupából. Az ügy a bíróságon folytatódhat.
Arsene Wenger, az Arsenal labdarúgócsapatának francia vezetőedzője nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a bíróságon kér elégtételt a Chelsea-t irányító Jose Mourinhótól, aki a hétvégén beteges kukkolónak nevezte őt.

Jogi képviselőjével megvizsgálják

"Ez már túlmegy a kritika határain. Durván, nagy nyilvánosság előtt sértegetett. Jogi képviselőimmel megvizsgáljuk, miként tegyünk ellene lépéseket" - jelentette ki Wenger.

A nyers stílusáról is ismert Mourinho szerint a francia trénernek beteges hajlamai vannak, tipikus kukkoló, aki folyton másokat figyel.

Mourinho: Az én helyemre pályázik!

"Folyton beleártja magát mások ügyeibe, de persze az is lehet, hogy szerelmes a Chelsea-be, és az én helyemre pályázik" - hangzott a portugál mester nyilatkozata.

Az Ágyúsokat dirigáló Wenger azzal vívta ki a szokatlan kirohanást, hogy korábban kijelentette: talán végre eltűnik a Chelsea nagy önbizalma, miután múlt szerdán a csapat büntetőkkel veszített a Charltonnal szemben a Ligakupa harmadik fordulójában.

"Törődjön a saját dolgával"

"Engem nem érdekel az Arsenal, Wenger is maradjon meg a saját csapatánál. Annál is inkább, mert tizenegy forduló alatt még nem nyertek idegenben, és Thierry Henry nélkül győzni se tudnak" - tette hozzá Mourinho, akinek 40 bajnoki meccs óta veretlen együttese 9 ponttal vezeti a Premier League-et.

A két szakember már az előző szezonban is többször beszólt egymásnak, a helyzet ebben az idényben - mióta az Arsenal kevésbé sikeres - súlyosbodott.