Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Matthäus szerdán tárgyal a Nürnberggel

2005.11.02. 13:10
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Lothar Matthäus feleségével néhány napot Olaszországban töltött, de szerdán már tárgyal a Nürnberg menedzserével. A Bundesliga utolsó helyén álló csapat a hétvégén menesztette edzőjét, Wolfgang Wolfot és az egykori aranylabdás a fő esélyes a kispadra. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége a héten sem tárgyalja szerződésének meghosszabbítását. Most komolynak tűnik Matthäus szándéka.
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát, Lothar Matthäust most harmadszor hozzák komolyan szóba nemzetközi klubbal, amióta 2004 elejétől Magyarországon tartózkodik. A török Besiktas ajánlatát nem fogadta el tavaly júniusban, a görög PAOK Szalonikivel szóban már megegyezett szeptember végén, aztán mégis nemet mondott, mert fontosabbnak tartotta - ezt mindig hangsúlyozta -, hogy a fiatal magyar csapattal sikereket érjen el.

Sorsdöntő lehet a szerdai tárgyalás

A Nürnberg ajánlata viszont egész más az említett kettőtől, mert részint saját szülőföldjére térhetne vissza, részint nagy vágya teljesülhetne, a Bundesligában ténykedhetne. Nürnberg ráadásként már nincs is olyan messze Budapesttől, hogy ne lehetne mondjuk öt óra alatt megközelíteni, így szoros kapcsolatot tarthatna Budapesten élő szerb feleségével, a korábbi szépségkirálynő, Marijanával. A német lapok szerint a szerződtetésnek az egyik fontos kérdése Marijana álláspontja.

"Szívesen meghallgatok minden ajánlatot, így a Nürnbergét is, aztán majd elválik, hogy az lesz-e az igazi" - mondta a százötvenszeres német válogatott játékos a Bildnek. A Matthäus-házaspár néhány napot Olaszországban töltött, szerdán azonban Münchenben tárgyal a Nürnberg vezetőivel.

A pénz nem lehet akadály

A Bild úgy véli, pénzügyi akadályai aligha lesznek az esetleges szerződtetésnek, mert a klubelnök a multimilliomos, szőnyeggyáros Michael A. Roth. Magyarországon százhatvanmillió forintot keres.

Korábban Matthäus úgy nyilatkozott, hogy a Nürnberg játékosállománya alapján előbb kellene állni a rangsorban, és a cél egyértelműen a bennmaradás elkerülése, ami elérhetőnek tűnik. Amennyiben Matthäus igent mond, úgy a hétvégi Stuttgart elleni bajnokin már ő ülhet a kispadon.

Trapattonival kerülhet szembe először

Felettébb érdekes lenne a találkozása a másik gárda edzőjével, az olasz Giovanni Trapattonival, hiszen a milánói Internél ő volt az edzője. (A szezon elején Matthäus szókimondó stílusában bírálta őt is.) Az is előfordulhat, hogy most még nem, hanem csak a válogatott mérkőzés miatti kéthetes szünetben iktatnák be Matthäus-t. A magyar csapat Athénban játszik november tizenhatodikán.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) időközben továbbra sem tűzte ki azt az elnökségi ülést, amelyiken Matthäus sorsáról dönthetnének, meg sem hallgatták beszámolóját az elmúlt közel két évről. Az elnök, Bozóky Imre komolyan aggódik azért, hogy elveszítheti őt a magyar labdarúgás.

Arie Haan képben van

Időközben egyre erősödik a pletyka, hogy a holland Arie Haan, aki Kínát nem tudta kijuttatni a világbajnokságra, kerülhet a magyar kispadra. Ám az MLSZ sokadszor is megerősítette: nincs kapitánykérdés.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft