Valér
2 °C
8 °C

A REAC oktatta az FTC-t, nem veretlen az MTK

2005.11.06. 14:00
Kikapott a Fehérvár vendégeként a labdarúgó NB I 11. fordulójában, így már nem veretlen az MTK. A Giuseppe Signorit végig a pályán tudó Sopron hátrányból tudott nyerni otthon a Pécs ellen, a forduló meglepetése a gyenge Ferencváros Üllői úti veresége az idegenben először pontot szerző REAC-tól. Vasárnap az Újpest a ZTE öngóljainak is köszönhetően győzött.

Tovább kínlódik a Győr, a bajnokság egyik legjobb játékosállománnyal rendelkező csapata ezúttal a kiesés elől menekülő Kaposvártól kapott ki, 1-0-ra.

Végig támadott a Kaposvár

Az első félidő jó iramú játékot hozott, a kaposváriak végig mezőnyfölényben játszottak. A hazaiak nyolc szögletet is lőhettek, több helyzetet is kihagytak, míg a győriek erejéből csak néhány ellentámadásra futotta. A folytatásban sem változott a játék képe, a Kaposvár szinte végig támadta a második 45 percet is és Kardos jóvoltából egy gólhelyzetet sikerült kihasználnia. A somogyiak jobban akarták a győzelmet és a látottak alapján rá is szolgáltak a három pontra.

Biztos Diósgyőri győzelem Pápán

A Pápa sincs könnyebb helyzetben, újra otthon szenvedett 3-1-es vereséget, ezúttal a Diósgyőrtől. A hazaiak támadtak többet, de kihagyták helyzeteiket, a nagyszerűen kontrázó vendégek pedig kíméletlenül kihasználták a pápai védelem hibáit. A Diósgyőr sikerében nagy szerepet vállalt a kétszer eredményes Tisza Tibor, valamint az egy gólt szerző és egyet előkészítő Horváth Ferenc.

Tizenegyessel ért véget az MTK veretlensége

Két tizenegyes kellett a listavezető Fehérvár győzelméhez, amely 1-0-s sikerével megszakította az MTK szezonbeli veretlenségét. Jelentős mezőnyfölényben játszott a hazai együttes, rengeteg helyzetet, így a 11-es is kihagyta (Sitku Illést buktatták, aki balra középmagasan lőtt, labdáját fogta Végh Zoltán), így az MTK megúszta gól nélkül az első negyvenöt percet. A második játékrészben három kapufát lőtt az MTK, a hazaiak viszont második 11-esüket érétkesítették és ezzel nyertek. A második büntetőt is Sitkuról ítélte meg Saskőy Szabolcs játékvezető, Csizmadia nem hibázott.

Belejött a REAC

A REAC első Üllői úti vendégjátéka előtt a rákospalotaiakat féltő kérdésre a klubigazgató Kutasi Róbert viccesen csak annyit mondott, féljen László Csaba a meccstől. Igaza lett, a REAC idegenben győzött 2-0-ra, ezzel a forduló meglepetését okozta és zsinórban másodszor nyert a már biztos kiesőnek hitt együttes.

A vendéggárda kezdte jobban a találkozót, és csak Szűcs remek védéseinek köszönhette a hazai együttes, hogy gólnélküli döntetlennel ért véget az első játékrész. A második félidőben a Ferencváros magához ragadta a kezdeményezést, de helyzetei kimaradtak és a vendégek kihasználták az első adódó alkalmat. Urbán Flórián tanítványai innentől kezdve "jegelték" a labdát, majd Tímár kiállítása és Torma bombagólja eldöntötte az összecsapás végkimenetelét.

Signori végig a pályán

Először játszott végig mérkőzést Magyarországon Giuseppe Signori, a Sopron világklasszisa, és nem csak szerencsét hozott, de gólt is lőtt az olasz támadó a Pécs ellen 3-1-re megnyert találkozón. Pedig a Sopron ott folytatta, ahol a REAC ellen az előző fordulóban abbahagyta, vagyis gyorsan gólt kapott. A balszerencsés találat alaposan megzavarta a hazaiakat, ám közel félóra elteltével első valamirevaló akciójuk végén egyenlíteni tudtak.

Szünet után hamar vezetést szerzett a Sopron és a félidő közepén egy rövid periódust leszámítva végig irányított. Mindkét oldalon volt egy-egy felső kapufa, ám összességében a Pécs szünet után csak Herbert kapus néhány nagy bravúrjának köszönhette, hogy nem szenvedett nagyobb arányú vereséget.

A hosszabbításban egyenlített a Vasas

Hiába vezetett kétszer is Honvéd, csak 2-2-es döntetlenre volt képes a Vasas ellen.

Az első félidő eleinte unalmas mezőnyjátékkal telt, mígnem sérülés miatt a Honvéd cserélt. Alves beállásával, illetve az ezzel járó szerkezetváltással és a két mozambiki légiós jó játékával hamar mezőnyfölénybe, majd előnybe került a hazai gárda. A folytatásban a Honvéd gyorsan dűlőre szerette volna vinni a mérkőzést, de helyzetei kimaradtak. Később a Vasas átvette az irányítást, a kispesti kontrák veszélyesek voltak, de a vendégek első helyzetükből egyenlítettek. A Honvéd pár perc múlva válaszolni tudott. A hajrában Molnár sportszerűtlen viselkedéséből adódó tömegjelenetből az angyalföldiek kerültek ki győztesen, ugyanis ezt követően Bárányos pontot mentett a Vasasnak.

Öngólok és tizenegyes Zalaegerszegen

A vasárnapi, tévés összecsapáson a Zalaegerszeg két öngóllal is segítette az Újpestnek, hogy lendületben maradjon.

Az első 15 percben "ismerkedtek" egymással a csapatok, a folytatásban a vendégek voltak aktívabbak, a ZTE kevés veszélyt jelentett a fővárosiak kapujára. Az összeszedettebben játszó újpestiek egygólos vezetése megérdemelt volt 45 perc után. A folytatásban a ZTE gyorsan egyenlített, ám a balszerencsésen bekapott két öngól végül is az Újpest javára döntötte el a 3-1-es vendégsikerrel végződött mérkőzést. A fővárosiak a játék összképe alapján megérdemelten gyűjtötték be a három pontot.

Jegyzőkönyv
Kaposvári Rákóczi-Győri ETO FC 1-0 (0-0)
Kaposvár, 2000 néző, V: Szarka
Kaposvár: Balajcza - Zahorecz, Petrók, Mező - Finta, Hegedűs, Nagypál (Maróti 90.), Bank (Vasiljevic 87.), Andruskó - Kardos (Tereánszki-Tóth 83.), Szakály P.
Győr: Stevanovic - Mátyus, Jäkl, Stark - Peric (Varga Z. 67.), Lendvai, Vincze O. (Bajzát 78.), Horváth R. (Tóth P. 54.), Regedei - Priskin, Kenesei gólszerző: Kardos (67.)
Sárga lap: Mező (89.), illetve Lendvai (36.), Priskin (76.)

Lombard FC Pápa-Diósgyőri VTK 1-3 (0-2)
Pápa, 1200 néző, V: Gergely
Pápa: Dombai - Müller, Lipták, Mumba, Geri - Remili, Lászka, Kovrig, Szkukalek (Vörös 67.) - Hercegfalvi (Kincses a szünetben), Nikolic (Újhegyi a szünetben)
Diósgyőr: Kövesfalvi - Farkas N., Katona, Gáspár, Farkas V. - Pintér (Krajncz 83.) - Halgas, Vitelki, Sipeki (Vámosi a szünetben) - Horváth F., Tisza (Lipusz 80.)
gólszerzők: Kovrig (84.), illetve Horváth F. (21.), Tisza (29., 11-esből, 74.)
sárga lap: Lászka (28.), Müller (89.), illetve Farkas V. (2.), Tisza (55.), Vámosi (83.)

Ferencváros-Rákospalotai EAC 0-2 (0-0)
Üllői út, 4800 néző, v.: Sápi
Ferencváros: Szűcs - Bognár, Balog, Botis, Laczkó (Borbély, 72.) - Fitos, Tímár, Tőzsér, Csepregi (Nógrádi, 65.) - Rósa D., Jovánczai
Rákospalotai EAC: Szentpéteri - Nagy I G., Horváth G., Kovács B., Dinka - Török (Csopaki, 82.), Kapcsos (Cseri, 89.), Polonkai (Somorjai, 15.), Sallai - Nyerges, Torma
gólszerzők: Török (58.), Torma (79.)
kiállítva: Tímár (76.)
sárga lap: Tímár (18., 76.), Balog (34.), Jovánczai (43.), illetve Kovács B. (21.), Nagy I G. (43.), Sallai (71.)

Budapest Honvéd-Vasas 2-2 (1-0)
Bozsik Stadion, 4000 néző, v.: Megyebíró
Budapest Honvéd: Tóth I. - Kovács N., Kovács Z., Udvari, Takács Z. - Lázár (Bozovic, 75.), Dancs, Csobánki - Dobos (Alves, 27.), Miro (Venczel, 81.), Genito
Vasas: Borszéki - Molnár, Salamon, Elek, Völgyi - Zováth, Füzi - Bárányos, Lázok (Balog, 63.), Majoros (Weitner, a szünetben) - Gyánó
gólszerzők: Takács Z. (33., 11-esből), Kovács Z. (78.), illetve Gyánó (72.), Bárányos (90.)
kiállítva: Udvari (89.), illetve Molnár (89.)
sárga lap: Kovács Z. (37.), Venczel (86.), illetve Völgyi (27.), Salamon (33.), Füzi (47.)

FC Sopron-Pécsi MFC 3-1 (1-1)
Sopron, 3500 néző, V: Erdős
Sopron: Balogh - Bagoly, Ibric, Costisor, Hanák - Sifter (Győri a szünetben), Horváth A. - Demjén, Signori, Landerl (Fülöp 81.) - Cigan (Csordás 72.)
Pécs: Herbert - Dienes, Bergmann, Bajúsz, Szekeres - Berdó, Pavicevic (Horváth Gy. 55.), Szabados, Sipos N. (Csehi 67.) - Balaskó - Kalina (Sipos J. 64.)
gólszerzők: Horváth A. (29., 47.), Signori (88.), illetve Balaskó (1.)
sárga lap: Horváth A. (21.), Costisor (71.), illetve Balaskó (12.), Bajúsz (48.), Dienes (58.), Szekeres (81.)

FC Fehérvár-MTK Budapest 1-0 (0-0)
Székesfehérvár, 5000 néző, V: Saskőy
Fehérvár: Tudor - Csizmadia, Kuttor, Koller, Vincze Z. - Lattenstein (Disztl 88.), Schwarcz, Bozic - Simek (Kocsis 74.), Sitku, Györök (Alumona 70.)
MTK: Végh - Horváth L., Lambulic, Rodenbücher, Pollák - Jezdimirovic, Czvitkovics - Bori, Kanta J. (Illés 72.), Selei (Zsidai a szünetben) - Hrepka
gólszerzők: Csizmadia (74., 11-esből)
sárga lap: Csizmadia (31.), Schwarcz (89.), illetve Jezdimirovic (47.)

ZTE FC-Újpest FC 1-3 (0-1)
Zalaegerszeg, 2000 néző, v.: Arany
ZTE: Varga - Kocsárdi, Sebők V., Csóka (Montvai 78.), László - Kozmér, Kaj, Józsi (Spalevic 66.), Djorovic - Sabo, Spasoljevic (Nagy L. a szünetben)
Újpest: Vlaszák - Kiss, Vermes, Vanczák, Tóth B. - Kőhalmi (Gulyás 86.), Erős K., Sándor (Hullám 62.), Tóth N. - Feczesin, Rajczi (Szőke 80.)
gólszerzők: Sebők V. (59., 11-esből), illetve Rajczi (22.), Sebők V. (63., öngól), Csóka (74., öngól)