Auguszta
-3 °C
2 °C

Kevéssel is beérnék a németek a foci vb-n

2005.11.07. 11:02
A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) társelnöke úgy véli, a jövő nyáron megrendezésre kerülő labdarúgó-világbajnokságon a hazaiak már a negyeddöntő elérésével elégedettek lehetnek. Véleménye megegyezik a szurkolókéval, akik szintén nem várnak "nagy dobást" a Klinsmann-csapattól.
Ha Jürgen Klinsmann szövetségi kapitány a negyeddöntőig vezeti csapatát a jövő évi, németországi labdarúgó-világbajnokságon, azt a hazaiak már sikernek könyvelhetik el - legalábbis így vélekedik Theo Zwanziger, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) társelnöke.

A nemzeti együttest irányító szakember korábban kijelentette: a 2006-os torna után is szívesen maradna posztján, feltéve, ha megfelelő eredményt érnek el tanítványai. A DFB ezek szerint viszonylag alacsonyra tette a lécet.

A negyeddöntő már megfelelő

"Tudom, hogy Klinsmann számára nagyon fontos a siker, és hogy ő ennél jobb eredményt akar elérni" - mondta a Bildnek Zwanziger. "Én azonban úgy gondolom: a legjobb nyolc közé jutás már sokakat elégedettséggel töltene el, főleg akkor, ha a folytatásban egy jobb ellenféllel szemben maradunk alul és lelkesen játszunk."

A németek - még NSZK néven - eddig háromszor nyertek vb-t: 1954-ben, 1974-ben, legutóbb pedig 1990-ben.

"Mindenki tudja, hogy most nincs olyan jó csapatunk, mint 1974-ben vagy 1990-ben, de vannak tehetséges fiatal játékosaink, akik remélhetőleg felnőnek a feladathoz. Ha a vb után a szurkolók azt mondják, a válogatott heteken át lázban tartotta őket, akkor azt, az eredménytől függetlenül, már sikerként lehet majd elkönyvelni" - tette hozzá a társelnök.

A szurkolók sem bíznak a győzelemben

A legújabb felmérések szerint a német lakosságnak már csak három százaléka tartja képesnek a labdarúgó-válogatottat arra, hogy jövőre megnyerje a hazai rendezésű világbajnokságot. A Stern magazin még októberben végzett el egy felmérést, melyen kiderült, hogy 1011 megkérdezett 7 százaléka várja a döntőbe Jürgen Klinsmann együttesét, míg 15 százalék szerint már a csoportkörből sem jut tovább a gárda. Ami a többi adatot illeti: 19 százalék a nyolcaddöntőt, 25 a negyeddöntőt, 19 pedig az elődöntőt tartja végállomásnak. A maradék 12 százalék nem nyilvánított véleményt