Benedek
-5 °C
5 °C

Góloktól menthette volna meg a csapatát, ha nem vallásos

2005.11.09. 23:10
A bajnoki címvédő horvát Hajduk Split védője, Goran Granic elismerte, istenhite miatt játszik puhábban ebben a szezonban, és nem hajlandó feltétlenül szabálytalankodni. "Isten nem szereti az olyan játékosokat, akik durva szabálytalanságokat követnek el" - vallotta be egy horvát lapnak.
Vallásos lett a Hajduk Split horvát futballcsapatának középhátvédje, Goran Granic és ez is közrejátszik abban, hogy a bajnok a szokottnál több mérkőzést veszít el.

Granic jámbor lett

A csapat éléről nemrégiben távozott a korábbi kapitány, Csiro Blazsevics, de nyilván nem kizárólag Granic visszafogottsága miatt áll a patinás egyesület az ötödik helyen, tizenhét ponttal lemaradva a vezető Dinamo Zagreb mögött.

Viszont Granic egy ideje jóval lágyabban, "felebarátibban" játszik, és nem hajlandó hátvédekhez illő durvaságokat művelni, szabálytalankodni. Puhasága miatt számos bírálat érte, és most felfedte: katolikus hite húzódik meg "megjámborodása" mögött.

Megmenthette volna néhányszor a csapatát

Granic a Slobodna Dalmacija című horvát napilapnak nyilatkozott hitéről: "Isten a futballt szórakozásra és ellazulásra teremtette. Nem szereti az olyan játékosokat, akik durva szabálytalanságokat követnek el. Tény, hogy valószínűleg megmenthettem volna csapatomat néhány kulcsfontosságú kapott góltól, ha tisztességtelenül játszom."

A Debrecen ellen is játszott

Granic nem volt tagja a Hajduk bajnoki aranyat szerző csapatának, de a Debrecen elleni kétszer vereséggel megvívott BL-selejtezőkben már pályára lépett, hiszen a nyáron igazolták a Varteks Varazdin csapatától. Sorsdöntő hibát egyik mérkőzésen sem vétett.

A harmincegy éves, száznyolcvan centis védő a válogatottban eddig nem mutatkozott be.