Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Gellei Imre a Ferencváros edzője

2005.11.10. 16:57
Gellei Imre lett a Ferencváros labdarúgó-csapatának új vezetőedzője. A szakember munkáját pályaedzőként ifj. Albert Flórián, erőnléti trénerként pedig Simon Balla István segíti. Az új stáb megbízatása 2006. június 30-ig szól.

"A legutóbbi, REAC-tól elszenvedett 2-0-ás hazai vereséget követően nem nézhettük tétlenül a csapat hanyatlását, ráadásul László Csaba szerződésében volt egy olyan kikötés, hogy amennyiben a gárda az őszi szezon végeztével nem áll dobogós helyen, akkor elválhatunk. Mivel az elkövetkezendő négy meccs alatt már nem tudunk annyi pontot szerezni, hogy odaérjünk a harmadik helyre, közös megegyezéssel szerződés bontottunk" - mondta Furulyás János, a Ferencváros elnöke a klub Üllői úti székházában tartott sajtótájékoztatón.

Ciprusról menesztették Gelleit

"Egy pillanatig sem gondolkoztam az ajánlaton, hiszen több játékossal is dolgoztam már korábban a válogatottnál. Minél több mérkőzést szeretnénk megnyerni és az elsődleges célom, hogy a közönség ismét egy olyan Ferencvárost köszönthessen, amelyet minden ellenfél tisztel" - mondta a volt szövetségi kapitány, Gellei Imre, aki legutóbb Cipruson dolgozott, ám onnan pár hete menesztették a gyenge eredmények miatt. A Nea Szalamina jelenleg a nyolcadik helyen áll a bajnokságban.

Gellei a válogatott élén közel, egy győzelemre került ahhoz, hogy a csapat a Eb-pótselejtezőt érő második helyre kerüljön, de végül kétszer kikapott és negyedik lett. A szakember a Zalaegerszeget, a Győrt, az MTK-t és a Vasast is irányította korábban, utóbbi egyesülettel érte el legjobb eredményét, bronzérmet szerzett.

Verebesnek csak négy meccset kínáltak

Furulyás János hozzátette: a sajtóban korábban megjelent négy mérkőzésre szóló szerződéstervet azért vetette végül el, mert a Ferencvároshoz érkező lehetséges befektetőket is megnyugtathatja az, hogy az együttes szakmai stábja stabil lábakon áll.

Korábban Verebes József neve is felmerült lehetséges utódként, de ő nemet mondott - az akkor még négy találkozóra szóló - ajánlatra. A Ferencváros tizenegy fordulót követően mindössze a tizenkettedik helyen áll a Borsodi Ligában.