Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Lehallgatták az MU-t a Chelsea elleni győztes meccsen

2005.11.12. 16:22
Valaki poloskát vitt az MU öltözőjébe a vasárnapi Manchester United-Chelsea angol bajnoki rangadó előtt, és a szerkezet rögzítette a hazai játékosok, illetve edzőjük, Sir Alex Ferguson minden szavát: lelkesítő beszéd, taktikai utasítás és Mourinho-gyalázás hangzott el többek között. A felvételt tartalmazó kazettákat a Sun című bulvárlap szerezte meg, de közlés előtt megmutatta a Unitednek.
Lehallgatták a Manchester United futballistáinak öltözőbeli beszélgetését vasárnap, az 1-0-ás MU-sikerrel végződött Chelsea elleni bajnoki mérkőzésen.

A Sun először az MU-t értesítette


Sir Alex Ferguson

A több mint kétórás hangfelvételt a Sun című bulvárlaphoz juttatta el egy középkorú férfi, de az újság leközlés előtt átadta a két magnókazettát a klub vezetőinek.

"Köszönjük a gesztust az újságnak, azonnal nyomozást indítunk házon belül, de ha kell a rendőrséget is bevonjuk - idézte Phil Townsendet, az MU kommunikációs igazgatóját a Sun. - Valaki egy poloskát helyezett el a helyiségben, és a közelből rögzített mindent".

Taktikai utasítások a leghitelesebb forrásból

A hanghordozó megörökítette, amint a kezdő sípszó előtt Sir Alex Ferguson, az MU vezetőedzője lelkesíti focistáit, és azt javasolja, mindenek előtt "élvezzék a játékot".

Hallatszik, amint a szünetben - már 1-0-ás vezetésnél - tanácsokat ad Wayne Rooney-nak és Ruud Van Nistelrooynak, felhívja a figyelmet a Chelsea egyik legjobbjára, Claude Makelelére, és kéri csapatát, passzoljanak többet, illetve, hogy figyeljenek John Terry fejeseire.

"Bastards"

A harmadik, meccs utáni, kétségtelenül legszórakoztatóbb részben már ünnepelnek a győztes United tagjai. A legtöbben a döntő gólt szerző Darren Fletchernek gratulálnak, Rio Ferdinand ujjong és azt tudakolja, ki hová megy bulizni este. Az angol válogatott védő örül, hogy az 1-0-ás sikerrel végre elhallgattatták azokat, akik nem hittek bennük, ám a tetőpont csak az edzői nyilatkozatok közben jön el.

Az Old Trafford stadion zárt láncú tévécsatornáján közvetített, találkozó utáni sajtótájékoztatón Sir Ferguson "rohadéknak" minősíti az MU-ban kétkedőket, mire a játékosai néhány emelettel lejjebb hangosan nevetni kezdenek, és ismételgetik az Angliában igen durvának számító, jellegzetes "bastard" kifejezést.

Mourinhót gyalázzák

A békés örömmámor csak akkor csap át szitkozódásba, amikor az ellenfél Chelsea trénere, José Mourinho jelenik meg a képernyőn: az edző az MU szerencséjére panaszkodik, ami senkinek sem tetszik a pirosak közül, és válogatott káromkodásokkal ismertetik saját nézetüket arról, mázlijuk volt-e.

Az utóbbi időben fegyelmezetlenségei miatt rengeteget kritizált Wayne Rooney tűnik csak visszafogottnak, azt szeretné tudni, nyert-e előző csapata, az Everton.

Egyelőre gyanusított sincs

A Sun szerint a következő hetekben további öltözőbeli felvételekre lehet számítani, informátoruk ugyanis jelentette, egy banda áll az ügy hátterében, amely következő áldozata, a Chelsea és José Mourinho lehallgatásán mesterkedik.


Rio Ferdinand és Cristiano Ronaldo

Az MU-nál péntek este óta nyomoznak a tettesek után, de még nincs eredmény. "Pénteken, a késői órákban kaptuk meg a szalagot, és azonnal elkezdtük a vizsgálatot. Egyelőre nem tudtunk kideríteni semmit, fogalmunk sincs, ki, esetleg kik lehettek a tettesek" - nyilatkozta az Indexnek telefonon Phil Townsend kommunikációs igazgató. A sportvezető szerint a biztonságiak felelőssége mindenképpen felmerülhet, "de egyelőre nem tudni, hogyan került a poloska az öltözőbe". A továbbiakban megszigorítják a biztonsági rendszert a Manchesternél, "de az ügy még annyira friss, hogy egyelőre nem volt idő határozni a konkrét lépésekről".

Tízezreket kért az informátor

Egyelőre tehát senki nem is sejti, hogyan sikerült illetéktelen személynek a temérdek ellenőrző ponton át a klub öltözőjébe jutni.

A Sun elárulta, a két kazettát font tízezrekért kapta meg, és az összeg annál magasabb, minél szaftosabb beszólások hangzanak el rajta.