Emőke
-4 °C
9 °C

Spanyolország kijutott, Svájc és Csehország vb-közelben

2005.11.12. 23:28
Esélyes a vb-részvételre Svájc, Csehország és Ausztrália válogatottja, mert mindhárom gárda kapott gól nélkül nyerte meg a pótselejtezők első mérkőzését. Spanyolország valójában már ki is jutott, hiszen 5-1-re verte Szlovákiát. A visszavágókat szerdán rendezik.
Közel került a világbajnoki részvételhez Svájc és Csehország, növelte esélyeit Uruguay a szombat esti pótselejtezők első mérkőzésén, Spanyolország viszont szinte biztosan ott lesz Németországban, miután 5-1-re győzött Szlovákia ellen.

Nedved másfél év után jött vissza a válogatottba

A nap legkorábbi találkozóján, Norvégiában a visszatért Pavel Nedveddel és Vladimir Smicer fejesgóljával 1-0-ra nyert a cseh válogatott, majd a svájciak verték magabiztosan, 2-0-ra Törökországot hazai pályán. Góljaikat az arsenalos Senderos - látványos fejesből - és a Lazióban légióskodó Behrami szerezték.

Az üres háló sokat érhet

Pótselejtező-eredmények
Spanyolország-Szlovákia 5-1 (2-0)
gól: Luis Garcia (10., 18., 74.), Torres (65., 11-esből), Morientes (79.), illetve Németh (48.)
kiállítva: Had (64., Szlovákia)
Svájc-Törökország 2-0 (1-0)
g: Senderos (40.), Behrami (86.)
Norvégia-Csehország 0-1 (0-1)
g: Smicer (32.)
Uruguay-Ausztrália 1-0 (1-0)
gól: Rodriguez (36.)
Trinidad és Tobago-Bahrein 1-1 (0-0)
g: C. Birchall (77.), ill. H. Salman (72.)

A dél-amerikai és az óceániai selejtező csoport összecsapásán Uruguay Montevideóban csak egy gól előnyt szerzett - Rodriguez, szintén fejjel -, de mivel nem kapott, jók az esélyei a továbbjutásra.

Átgázoltak Szlovákián

A spanyoloknak már nem kell aggódniuk, 5-1-re kiütötték Szlovákiát. Luis Garcia stukkolta az első gólt, majd percekkel később duplázott, így már negyedóra után jelentős előnyben voltak. A vendég Vittek találata megingatta ugyan az önbizalmukat, de Fernando Torres büntetője és Had kiállítása mindent eldöntött: a hajrában Luis Garcia újra, majd Fernando Morientes is betalált.

Az utolsó vb-helyek egyikéért az ázsiai selejtező csoportból Bahrein, a Concacaf zónából Trinidad és Tobago találkozik pótselejtezőn. Az első meccs - Közép-Amerikában - 1-1-gyel ért véget. A visszavágókat szerdán rendezik.