Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Kiesett a pótselejtezőben a magyar utánpótlás-válogatott

2005.11.15. 23:16
A pénteki budapesti 1-1-es döntetlen után a magyar labdarúgó utánpótlás-válogatott az olaszországi visszavágón egygólos vereséget szenvedett, így nem jutott be az Európa-bajnoki nyolcas döntőbe. A magyar csapat becsülettel küzdött a végig szakadó esőben és az irreális talajú pályán, de az egyenlítésre nem maradt ereje.
A magyar utánpótlás labdarúgó-válogatott a horvátok elleni 2-2-es döntetlennel a második helyen továbbjutott csoportjából, egyszersmind kiharcolta az Európa-bajnoki pótselejtező jogát. A mieink az olaszok elleni első, budapesti meccsen 1-1-es döntetlent értek el, miután a vendégek szerencsés gólját Huszti húszméteres bombával kiegyenlítette.

Chiellinit tréfálta meg először az irreális talaj

Ez az eredmény azonban azt jelentette, hogy a társulatnak igen nehéz dolga lesz a fermói visszavágón a címvédő ellen. Arra viszont feltehetően kevesen számítottak, hogy az időjárás is jelentősen megnehezíti a magyarok feladatát, hiszen szakadó eső, és bokáig érő víz fogadta a csapatokat.

Az első helyzet az olaszok előtt adódott, Chiellini tizenkét méterre a kaputól tökéletes indítást kapott, amennyiben át tudta volna venni a labdát, akkor ziccerbe kerül, de miközben mellel maga elé tette, hatalmasat esett a vizes talajon.

Priskin nagy helyzetet alakított ki

A magyar csapat első említésre méltó lövését Takács szolgáltatta, aki huszonöt méterről bátran vállalkozott, és ballábas kísérlete alig ment a jobb alsó sarok mellé. Válaszként Pazzini tört ki Juhász szorításából, betört a tizenhatoson belülre, ám a kapujából kiváló ütemben kimozduló Fülöp felszedte előle a labdát.

Róth: Nüanszokon múlt
Róth Antal szövetségi kapitány, így értékelt a Sport2-nek.
Levert a csapatom, pedig semmi oka nincs arra a játékosoknak, hogy lógassák a fejüket. Nüanszokon múlt a kiesésünk, örülök, hogy fel tudtunk nőni arra a szintre, hogy az olasz válogatottat megszorítottunk. Voltak olyan részei a meccsnek, amikor mi irányítottunk, de ez kevés volt, mert nem tudtunk gól lőni.

Félóra elteltével Pepe remekül érkezett egy beívelésre a baloldalon, fejese után viszont a lábára pattant a labda, és onnan a kapufa mellett csorgott ki a vonalon túlra. Két perc múlva nagy helyzetet hagyott ki a magyar válogatott. Priskin elfektette Bovót, hét méterre a kaputól kisodródva lövésre vállalkozott, de a labda mellément, Czvitkovics nem tudott belevetődni.

Pazzini fejese eldöntötte

A félidő végén mindkét oldalon kimaradt egy helyzet, Rozina csúsztatása valamelyest veszélyesebb volt, mint Czvitkovics tizennégy méteres lövése.

A fordulás után azonnal előnybe kerültek a hazaiak, egy gyors támadás végén Chielleni balról pompásan ívelt középre, Pazzini hét méterre a kaputól, középen megelőzte az addig hiba nélkül játszó Juhászt, és a kapu bal oldalába bólintott.

Az utolsó utáni percben is volt lehetősége a mieinknek

A folytatásban a magyar csapat mindent megpróbált, gyötrődött a sárban, kialakított veszélyes helyzeteket - Takács lövését és Magasföldi csúsztatását Curci fogta -, de az egyenlítés ezúttal nem jött össze. Pedig az előrerendelt védő, Vaskó még a négyperces ráadásban is próbálkozott, de fejese centikkel a kapu mellett hagyta el a játékteret.

Így az olaszok jutottak a jövő évi nyolcas döntőbe, de a magyar válogatott minden dicséretet megérdemel, és csak abban lehet bízni, hogy a felnőttek között is legalább ilyen szintre kerülnek.

Jegyzőkönyv:
Olaszország-Magyarország 1-0 (0-0)
Fermo, 5000 néző, v: Weiner (német)
gól: Pazzini (48.)
sárga lap: Pazzini (25.), Donadel (67.), Chiellini (87.), illetve Juhász (59.)
Olaszország: Curci - Potenza, Chiellini, Bovo, Canini - Donadel, Rosina (Galloppa, 70.), Sammarco, Defendi - Pazzini, Pepe (Pellé, 84.)
Magyarország: Fülöp - Regedei, Juhász, Vanczák, Takács - Czvitkovics (Bori, 62.), Vadócz, Sándor, Huszti (Vaskó, 86.) - Feczesin, Priskin (Magasföldi, 74.)