Sára, Márió
2 °C
6 °C

Szánalmas magyar teljesítmény a görögök ellen

2005.11.16. 22:12
A magyar labdarúgó-válogatott régen látott gyenge teljesítménnyel, megérdemelt vereséget szenvedett a közepesnél alig jobban játszó görög válogatottól. A mieink teljesítményéről mindent elmond, hogy a második félidőben, mindössze egy támadást sikerült a hazaiak kapujáig vezetni.
A tavalyi esztendő egyik legnagyobb szenzációját a görög labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki címe jelentette. Ennek tükrében meglepő volt, hogy a világbajnoki selejtező csoportjukban mindössze a negyedik helyet szerezték meg Zagorakiszék. Ugyanez a pozíció jutott csoportjában a magyar válogatottnak is, de ebben nem volt semmi meglepő.

Hasonlóság még a két együttes között, hogy mindkét együttes kispadján német szakember ül, míg a mieinket Lothat Matthäus. Addig a helléneket Otto Rehhagel dirigálja. Azonban amíg a görögöknél a csalódást keltő vb-selejtezők ellenére is meghosszabbították Rehhagel szerződését, nálunk a sportvezetőség tehetetlenségét jól jellemzi, hogy hetek óta húzódik a Matthäus-sztori.

Félóráig bírtuk a görög nyomást

A találkozón a görögök kezdtek aktívabban, rögtön a találkozó elején nyomás alá helyezték a magyar kaput. A hazaiak játékában nem volt semmi extra, mégis folyamatosan a magyar térfélen volt a labda. Az első félórában csak a szerencse és Halmosi illetve Király egy-egy bravúrja mentette meg a magyar együttest a góltól.

A 31. percben aztán Bodnár hiába üldözte, birkózta hosszú métereken keresztül Szalpingidiszt, hiába rúgott bele nagyokat, a görög elvitte a labdát, majd pontos középre adása után Jannakopulosz Balogot megelőzve pörgetett a magyar kapuba. A gól után aktívabb lett a magyar együttes, előbb Bodnár lőtt kapásból (Nikopolidisz csak bravúrral mentett) majd Balog szerencsés fejesét a gólvonalról vágták ki.

Gyalázatos magyar teljesítmény

Torghelle könnyedén egyenlíthetett volna, de hiába kapott remek indítást Halmositól, eltotojázta a helyzetet és menteni tudtak előle. A második félidőben sem változott sokat a játék képe. A görögök hiába cserélték le a fél csapatot, nem tudtak olyan rosszul játszani, hogy partiban legyenek a magyar válogatottal.

A hazaiak letámadták a magyar védőket és középpályásokat, akik ezáltal képtelenek voltak megjátszani az elől lévőket. A félidő első fele úgy telt el, hogy a magyar együttes egyetlen épkézláb helyzetet nem tudott kialakítani a hazai kapu előtt. Félórányi szenvedés után az első valamirevaló magyar támadásnál Hajnalt elsodorták a tizenhatoson belül, a tizenegyest Kenesei értékesítette.

Torghelle "okos",

Nem sokkal később Torghelle ismét bebizonyította, hogy fejben van még hova fejlődnie, hiszen egy remek labdát felpörgetett, majd kézzel próbálta meg maga elé tenni. Ezért természetesen sága lapot kapott és mivel volt már egy ilyen neki - egy szintén teljesen feleskeges szabálytalanság miatt - kiállította őt a holland játékvezető.

Amikor már mindenki úgy vélte, hogy sikerül ezzel a teljesítménnyel is pontot szerezni, Kafesz szép öszjáték után kapott remek labdát az elalvó magyar védők között és a kilépő Király mellett a hálóba helyezett. A hazaiak ezzel teljesen jogosan szerezték meg a győzelmet, a minden elképzelést nélkülöző, borzalmas teljesítményt nyújtó magyar válogatott ellen.

Görögország - Magyarország 2-1 (1-0)
Athén, Karaiszkakisz-stadion, vezette: Vink (holland)

Görögország: Nikopolidisz (Kotszolisz, 75.) - Szeitaridisz (Vintra, 53.), Ancasz, Kirjakosz, Fisszasz (Gekasz, 86.) - Kacuranisz, Baszinasz, Jannakopulosz (Kapcisz, 93.), Zagorakisz (Kafesz, 46.) - Manciosz (Limberopulosz, 46.), Szalpingidisz (Papadopulosz, 46.)

Magyarország: Király - Balog Z. (Ferenczi, 46.), Éger, Gyepes - Bodnár, Korsós, Halmosi - Böőr (Kenesei, 70.), Hajnal (Böjte, 89.), Rósa D. - Torghelle.

Gólszerzők: Jannakopulosz (30.), Kafesz (90.), illetve Kenesei (77.)
Sárga lap: Zagorakisz (32.), Torghelle (40.), Baszinasz (83.)
Kiállítva: Torghelle (82.)