Szilárda
0 °C
6 °C

Újra a Magyar Televízióé a labdarúgó BL közvetítési joga

2005.11.18. 00:08
Jövő szeptembertől három évig a köztévé választhat először, melyik Bajnokok Ligája-meccset kívánja közvetíteni az adott héten, így tehát övé az általa legjobbnak ítélt meccs, illetve a szezon végi döntő. A Moto Gp, a kosárlabda és a vízilabda után ez a legnagyobb fogása az új vezetésnek.

2006 szeptemberétől három éven keresztül újra a Magyar Televízióban lesznek láthatók a labdarúgó Bajnokok Ligája legjobb mérkőzései, a köztévé ugyanis elnyerte az úgynevezett 1-es csomagot, ami azt jelenti, hogy minden BL-héten a köztelevízióé az első választás joga, tehát az MTV közvetítheti az általa legjobbnak ítélt meccset, illetve a szezon végi döntőt.

Schulek Csaba főszerkesztő elmondta, hogy tudomása szerint a Viasat, az RTL Klub és a Sport1 szállt ringbe a jogokért, és még nem tudni, hogy a második választás lehetőségét ki szerezte meg. Schulek azonban bármelyik csatornával nyitott az együttműködésre.

A főszerkesztőt Rudi Zoltán elnök tavaly azzal bízta meg, hogy hozza vissza a nagy nemzetközi sportversenyeket a közszolgálat képernyőjére. A Moto Gp, a kosárlabda és a vízilabda után ez a legnagyobb fogása az új vezetésnek.

A szezononkénti 13 csúcsmérkőzés és a BL-döntő kommentálására az egyébként a TeleSportnál vízilabdát is közvetítő - és a jelenlegi jogtulajdonos Viasat3-nál állandó BL-kommentátor - Hajdú B. Istvánt szeretné felkérni a főszerkesztő.