Auguszta
-4 °C
2 °C

Hitzfeld válthatja Fergusont a Manchester Unitednél

2005.11.21. 14:17
Szerződtetni akarja a Manchester United Ottmar Hitzfeldet, a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes futballedzőt. A tréner maga árulta el, hogy megkereste a klub.
"Ajánlatot kaptam a Manchester Unitedtől" - árulta el a Die Zeit című német lapnak Ottmar Hitzfeld, a volt Borussia Dortmund- és a Bayern München-edző.

Hibátlan szakmai múlt

A szakember mindkét csapattal nyert egy-egy Bajnokok Ligáját, valamint két, illetve négy német bajnokságot, de másfél éve nem dolgozik. A Bayern tréneri posztját 2004 nyarán adta át Felix Magathnak, hogy pihenhessen, ám 2006-ban újra munkába áll.

"Jövő nyáron vissza akarok térni a kispadra. Készen állok egy új kihívásra" - nyilatkozta Hitzfeld, de azt nem mondta el konkrétan, milyen posztra akarják szerződtetni.

Újra a pálya mellé vágyik

Utalásaiból viszont egyértelműnek tűnik, hogy Sir Alex Ferguson utódjának szánják: "Edző vagyok, egész életemet a pályán töltöttem. Januárban 57 éves leszek, de eszemben sincs visszavonulni. Újra dolgozni akarok".

Az elmúlt bő egy évet tanulással töltötte, tökéletesítette angoltudását, és olasz nyelvleckéket is vett.

"Fontos, hogy jól beszéld a nyelvet, ha külföldön dolgozol, mert ha nem, akkor nem vesznek komolyan" - indokolta a Zeit újságírójának, miért is vett nyelvórákat a hatvanhoz közelítve. Kiemelte viszont, hogy Olaszországba nem vágyik, bár a Milan nemrég megkereste őt.

Manchester tetszene

Manchester családi szempontból is ideális hely lenne, mert feleségének, Beatrixnak is tetszik a hely: "A feleségem is szívesen jönne velem Manchesterbe". A svájci nemzetiségű edzőnél nagyon számít hitvese szava, ugyanis az asszony megbocsátott neki, miután kiderült, hogy évekig viszonya volt egy közel harminc évvel fiatalabb dél-amerikai modellel.

Búcsúzhat Sir Ferguson

Az MU novemberben a bajnokságban 4-1-re kikapott a Middlesborough-tól, majd 1-0-ra a BL-ben a Lille-től. Két hete ugyan legyőzte a Chelsea-t, szombaton idegenben a Charltont, de könnyen elképzelhető, hogy Sir Alex Ferguson húsz év után, jövő májusban elbúcsúzik a klubtól.