József, Bánk
-6 °C
0 °C

Halálosan megfenyegették a verekedõ svájci futballistát

2005.11.21. 15:04
A múlt szerdán verekedésbe torkollott török-svájci vb-pótselejtezõ utózöngéseként, halálosan megfenyegettek egy svájci játékost, aki a törökök szerint kirobbantója volt a FIFA figyelmét is felkeltõ esetnek.
A török labdarúgó-válogatott a tavalyi Európa-bajnokságról a pótselejtezőkön maradt le, akkor a lettek bizonyultak jobbnak Hakan Süküréknél, míg a jövő évi németországi világbajnokságról a svájciak ütötték el őket, ismét a ráadásban.

Verekedés a meccs után

Ez azonban már sok volt a török játékosoknak, és a múlt szerdai selejtező után - melyet ugyan megnyertek 4-2-re, de több idegenben lőtt góllal a vendégek jutottak tovább - az öltözőfolyosón megverték a svájciakat. Stephane Grichting akkora rúgást kapott az altestére, hogy kórházba kellett szállítani. A FIFA elnöke Sepp Blatter gyors vizsgálatot ígért és bár a törökök szerint a svájciak kezdték, úgy tűnt hamarosan lezárul az ügy.


Középen Huggel (14-essel), amint
a török Alpayt gyepálja
Kattintson!
A hétvégén azonban újabb fejlemény történt,miután megfenyegették Benjamin Huggelt, a német Bundesligában szereplő Eintracht Frankfurt svájci labdarúgóját.

Fenyegetés saját honlapján

A törökök által a dulakodás egyik kirobbantójának tartott Huggel internetes honlapjára az incidens óta 4500 üzenet érkezett, és mivel némelyik a játékos, illetve a családja elleni erőszakra buzdít, a "vendégkönyvet" már zárolták. A törökök véleményét támasztja alá a CNN felvétele is, melyen jól látszik, hogy Huggel a pályáról lefelé jövet hátulról belerúg a törökök másodedzőjébe.

"Megtettük a szükséges intézkedéseket, de nem tudunk 50 biztonsági embert mellé állítani" - jelentette ki Michael Feick, az Eintracht szóvivője.

Abdullah Gül török külügyminiszter elítélte a rendbontást, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a berni első mérkőzésen is voltak provokáló plakátok, ráadásul Isztambulban "nem forgott veszélyben emberélet, és senki sem sérült meg".