Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Hétszázszoros pénz Trinidad foci-vb-győzelméért

2005.11.21. 14:27
Még több mint fél év van hátra a jövő nyári labdarúgó világbajnokságig, de már most lehet fogadni a németországi esemény végső győztesére. A brazilokból természetesen nem lehet meggazdagodni, de ha valaki Iránra vagy Costa Ricára fogad, könnyedén meggazdagodhat. Trinidad és Tobago végső sikere esetén pedig már akár magyar futballklubot is vásárolhat.
Az elmúlt héten kialakult a 2006-os labdarúgó vb végleges mezőnye. Miközben mindenki a december 9-i sorsolást várja - és vitatkozik a "kalapok" elosztásáról - a világ egyik legjelentősebb fogadóirodájánál, az angol William Hillnél az "árfolyamok" alapján már kialakult a rangsor.

Dél-Amerikai fölény az élen

Természetesen a címvédő, idén a Konföderációs Kupát nyerő brazilok győzelme fizet a legrosszabbul, hiszen Ronaldinhoék végső sikere csak 3,75-ös szorzóval szerepel. Annak ellenére, hogy Európában rendezett világbajnokságon eddig csak egyszer nyert dél-amerikai csapat (1958-ban Svédországban nyert Brazília), a második helyen is dél-amerikai ország szerepel, az elmúlt időben nagy eredményt felvonultatni nem tudó argentinok sikere hét és félszeres nyereménnyel kecsegtet.

A harmadik helyen - legjobb európaiként - az angolok szerepelnek nyolcszoros szorzóval. Mögöttük nem kis meglepetésre az elmúlt négy évben nagy csapat ellen nyerni képtelen németek kilencszeres, az egyre jobb formába lendülő olaszok pedig tízszeres oddsszal állnak.

A franciák csak a középmezőnyben

Utánuk jönnek az előző vb legnagyobb égését bemutató franciák, majd a pótselejtezőn kijutó spanyolok 13, illetve 15-szörös pénzzel. Kisebb "szünetet" követően két olyan csapat következik, mely egyaránt 21-szeres pénzt hozhat; valószínűleg a csehek és a portugálok is jelentős szerepet fognak játszani a vb-n.

A svédek 34-szeres szorzója után három olyan csapat következik (Ukrajna, Mexikó, Horvátország) melyek végső győzelme 51-szeres pénzt hozhat a konyhára. A szerbek sikere ugyanakkor csak 67-szeres szorzóval szerepel, miként a legjobb afrikainak titulált, Didier Drogbát soraiban tudó Elefántcsontparté is.

Svájc és Lengyelország a leggyengébb európaiak

Nyolcvanegyszeres pénzt hozhat az USA és a két leggyengébbnek vélt európai, Svájc és Lengyelország sikere is. Újabb nagy szakadék, majd négy olyan csapat jön, melyek vb-győzelme egyaránt 126-szoros pénzt hozhat. Ugyanakkor jelenleg elképzelhetetlennek tűnik, hogy a Paraguay, Japán, Ecuador, Ausztrália négyesből bármelyik is célba érjen.

Trinidad és Tobago a sereghajtó

A hátsó részt "toronymagasan" vezeti Ghána a maga 201-szeres odszával, hiszen az utána következő Tunézia, Korea kettős sikere már 301-szeres pénzt hozhat. Újabb "százas ugrás" után Togo és Angola következik, majd még százzal lejjebb Szaúd-Arábia, Irán Costa Rica következik. Náluk csak Trinidad és Tobago a gyengébb, melynek végső győzelme 751-es nyereményt hozhat.