Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Hajnövesztővel akadt fenn a doppingellenőrzésen

2005.11.21. 15:57
Megsemmisíthetik a német másodosztályban vezető 1860 München november 4-i győzelmét, miután a csapat csereként beálló szerb csatára szteroidot tartalmazó hajnövesztőt használt.
A múlt héten, első fokon börtönbüntetésre ítélt meccseket elcsaló játékvezető, Dirk Hoyzer után az éppen aktuális Bundesliga-botrányt a kisebbik müncheni csapat, az 1860 szolgáltatta.

Húsz percet sem játszott a csatár

A csapat annak ellenére, hogy vezet a Bundesliga másodosztályában, könnyen elveszítheti első helyét, mert a november 4-i győzelmét megsemmisítheti a Német Labdarúgó Szövetség (DFB).

A Burghausen elleni idegenbeli, 2-0-s siker alkalmával ugyanis a csapat csereként beállt szerb csatára, Nemanja Vucicevic fennakadt a doppingvizsgálaton. A támadó a hetvenkettedik percben, már kétgólos vezetésnél állt be, vagyis egyáltalán nem befolyásolta a végeredményt.

Már volt hasonló ügy Németországban

#alt#
Nemanja Vucicevic
(fotó: 1860 München)

A huszonhat éves kora ellenére kopaszodó Vucicevic nem teljesítménynövelő szert használt, hanem a hajnövesztője tartalmazott szteroidot. (A légiós eddig tíz meccsen kapott lehetőséget, és egy gólt szerzett a szezonban.)

Az eset nem precedens értékű, mert a harmadik vonalbeli Emdens gárdáját erősítő Falk Schindler hathónapos eltiltást kapott egy hasonló ügy miatt, és csapatától három pontot levontak.

A szépségért használt tiltott szert Vucicevic

A kisebbik müncheni csapat elnöke, Karl Auer így nyilatkozott a Bildnek: "a súlyemelők és a kerékpárosok teljesítményük fokozása érdekében használnak tiltott szereket, jelen esetben viszont csak a szépségét tartotta szem előtt a játékos."

A csapatvezető, Roland Kneissl ellenben arra célzott, hogy a játékos "hatalmas hülyeségének következményei lesznek." Ugyanakkor szeretnék bebizonyítani a szövetségnek, hogy egy fatális tévedés történt, és megnyugtatóan tisztázni kívánják az ügyet.

A hetedik helyig zuhanhatnak

Amennyiben a csapattól három pontot levonnának, akkor az első helyről a hetedikre zuhanna vissza.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft