Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Az MU nem hívja Hitzfeldet

2005.11.22. 10:47
Nem akarja szerződtetni semmilyen posztra a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, de másfél éve nem edzősködő Ottmar Hitzfeldet a Manchester United, állítja a klub kommunikációs igazgatója, Phil Townsend. Sir Alex Ferguson helye "sziklaszilárd", és a bonyolódó Roy Keane-ügy sem ingathatja meg.
A Die Zeit című lap hétvégi interjújában Ottmar Hitzfeld állította, szerződtetni akarja őt a Manchester United, de a klub kommunikációs igazgatója szerint ez nem igaz.

Ottmar Hitzfeld (fotó: epa)
Ottmar Hitzfeld (fotó: epa)
Phil Townsend úgy gondolja, a kétszeres BL-győztes edzővel németül készült beszélgetést az angol újságok és weboldalak rosszul fordították le.

Sok sztárklubról beszélt

"Konkrétan nem hangzott el, hogy tárgyalnánk vele, ráadásul Hitzfeld nem csak az MU-t, de a Real Madridot, a Milant és a Chelsea-t is említette, sőt, a Juventus is szóba került" - nyilatkozta az Indexnek Townsend.

Az eredeti szövegben az újságíró azt kérdezi a bő másfél éve pihenő trénertől, honnét hívták az utóbbi időben, és sorolni kezdi a klubokat, melyek közül csak a Juventusra mondja Hitzfeld: "Onnét nem kerestek".

"Sziklaszilárd"

A manchesteri sajtófőnök szerint csupán afelől érdeklődhettek nála, miután otthagyta a Bayern Münchent, hogy dolgozik-e vagy sem: "Maximum annyi lehetett, hogy megkérdeztük, mit csinál mostanában, de ennél tovább nem is ment a kapcsolatunk. Nem ajánlottunk munkát Ottmar Hitzfeldnek, sem edzőit, sem mást. A menedzserünk, Sir Alex Ferguson helyzete sziklaszilárd".

Sir Ferguson megállapodása lejár a szezon végén, és az utóbbi években idényről-idényre hosszabbítottak, mindig csak tizenkét hónapra. Helyzete azt követően válhatott kérdésessé, hogy a bajnokságban a Midllesborough-tól 4-1-re, a Lille-től a Bajnokok Ligájában 1-0-ra kapott ki a csapat.

Keane egyre inkább téma

A United kedden a Villareal ellen játszik a BL-ben, és ha nem nyer, lehet, hogy nem jut tovább a csoportból. Sőt, ha mindkét meccsét megnyeri, még akkor sem biztosan, ezért Townsend állítja, "mindenki a Villarealra koncentrál, edzőkérdés természetesen nincs".

A nagy összpontosítás ellenére a hétfői, kötelező Ferguson-sajtótájékoztató inkább Roy Keane-ről, mint a spanyol gárdáról szólt.

A volt csapatkapitánnyal a múlt héten bontott szerződést közös megegyezéssel az MU, ám a tréner ezúttal beszélt az okokról először.

Egy hónap alatt öregedett ki

Keane (jobbra) és a háttérben Ferguson
Keane (jobbra) és a háttérben Ferguson
"A játékosaid megöregszenek, ez a hosszú edzői pálya szörnyű része. Emiatt néha változtatnod kell" - mondta a BBC-nek Ferguson, vagyis Keane-nek tizenkét és fél év után azért kellett elhagynia az Old Trafford Stadiont, mert kiöregedett, méghozzá igen hirtelen. Októberben még jó volt, novemberben már nem.

A 33 éves középpályás viszont továbbra sem beszél távozása okairól, az angol sajtó szerint ez nem véletlen, a lapok szerint aláírt egy hallgatási megállapodást, azaz, senkinek nem nyilatkozhat az ügyről. Ferguson ezt nem akarta kommentálni.

Beszólt a társainak

Októberben Keane leszólta csapattársait az MUTV-nek adott interjújában, ám az Ferguson tiltása miatt sosem került adásba. Bő két héttel később Keane elhagyta az egyesületet.