Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Decemberben döntenek Matthäus sorsáról

2005.11.25. 18:09
Nem marad el a válogatott decemberi amerikai túrája, döntöttek a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségének ülésén. Lothar Matthäus szövetségi kapitány jövőjéről a jövő hónapban döntenek.

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége több mint hétórás pénteki tanácskozásán nem tárgyalt Lothar Matthäus szövetségi kapitány jövőjéről. A szakember év végén lejáró szerződéséről a következő ülésén, decemberben dönt a testület.

A tanácskozást követő sajtótájékoztatón Bozóky Imre, az MLSZ elnöke elmondta, felállítottak egy mandátumvizsgáló bizottságot, melynek vezetésével Illés Jánost, a Kaposvári Rákóczi ügyvezetőjét bízták meg. Ha a liga által leadott aláírások között lesz - az alapszabályban rögzítetteknek megfelelően - legalább 34 érvényes kérelem, akkor december 21-én sor kerül a szervezet közgyűlésére. A liga hatvan aláírást tartalmazó listát adott le.

A gyűlés előtt legalább nyolc nappal tartják az elnökség következő ülését - a pontos időpont egyelőre nem ismert -, melyen a közgyűlés előkészítése mellett Lothar Matthäus jövője is napirendre kerül. A testület a felügyelő-bizottságot felkérte a szövetség szponzori és marketingszerződéseinek megvizsgálására.

A válogatott decemberi amerikai túrájával kapcsolatban megállapodás született arról, hogy a bevétel 70 százalékát a liga, 30-at a szövetség kapja meg. A jövőben a két szervezet minden olyan tervezett válogatott meccs előtt egyezet egymással, melyet nem hivatalos FIFA-játéknapon rendeznek.