Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Válságülés a Real Madridnál

2005.12.04. 15:22
Vasárnap este menesztették a Real Madridtól a csapat edzőjét, Wanderley Luxemburgót. A klubelnök Florentino Perez válságülést hívott össze, melynek témája a szakember helyzete volt.
Kirúgták a Real Madridtól Vanderlei Luxemburgót, miután a labdarúgóklub elnöke, Florentino Pérez vasárnap estére válságülést hívott össze, amelyen a brazil vezetőedző jövője volt az egyetlen napirendi pont.

Az AS szerint már előre kirúgták

Az As című sportújság internetes oldala ezzel összhangban már korábban tényként közölte, hogy az 53 éves trénert menesztik a királyi gárdától. Állítólag Emilio Butragueno alelnök és Arrigo Sacchi sportigazgató már előre közölte a vezetőség döntést a dél-amerikai szakemberrel.

Utódja - ideiglenesen - várhatóan az eddig a B csapatot irányító Juan Ramón López Caro lesz.

Luxemburgót kifütyülik

A Real Madrid hivatalosan nem erősítette meg a sajtó értesülését, csak annyit közölt: a vasárnap reggeli találkozót Butraguenóval és Sacchival maga az edző kezdeményezte, mert a szombati, Getafe elleni bajnoki mérkőzésen - az 1-0-ás siker ellenére - ismét kifütyülte őt a Bernabeu Stadion közönsége. Luxemburgót már hetek óta folyamatos kritika éri a Real-szurkolók részéről.

A Barcelona indította az edzőváltást

Luxemburgo helye két hete, a Barcelona elleni 3-0-ás hazai vereség után vált ingataggá, de nem segített a múlt heti döntetlen és a szombati csúnya győzelem sem. A spanyol sajtó Arséne Wengert, az Arsenal vezetőedzőjét tartja legesélyesebbnek a posztjára, mivel Florentino Perez egyik kedvence a francia tréner. Nem kizárt viszont a jelenleg munkanélküli, korábbi Bayern-sikerember Ottmar Hitzfeld megszerzése sem.