Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Győztes meccs után rúgták ki a Real Madrid edzőjét

2005.12.05. 10:08
Kirúgta a Real Madrid a csapat edzőjét, Wanderley Luxemburgót vasárnap este, miután szombaton pocsék játékkal verte a gárda a Getafét. A vezetőség, különösen Florentino Perez elnök a rossz teljesítménnyel volt elégedetlen, és állítólag nem tudta elviselni, hogy a tréner lecserélte Ronaldót.
A szombat esti, Getafe elleni 1-0-ás győzelem után vasárnap elbocsátotta a Real Madrid vezetősége a csapat edzőjét, a brazil Wanderley Luxemburgót.

Luxemborgonak mennie kellett (fotó: epa)
Luxemborgonak mennie kellett (fotó: epa)
A klub alelnöke, Emilio Butragueno a Real Madrid TV adásában késő este jelentette be az elnökség döntését, illetve, hogy megbízott szakvezetőként a B-csapat trénere, Juan Ramón Lopez Caro irányítja egy ideig a gárdát.

Nem az eredmények, a játék volt a gond

Az elbocsátás okairól is nyilatkozott a volt csatárklasszis. "Nem a Getafe-meccs volt a legfőbb ok, hanem hogy a csapat hetek óta rosszul játszik, nem elég látványosan, a közönség pedig egyre elégedetlenebb."

Bő két hete a sztárok hazai pályán kaptak ki simán, 3-0-ra a Barcelonától, és a vendégeket még a Santiago Bernabeu Stadion nézői is megtapsolták, ami korábban sosem fordult elő. A következő találkozón, a BL-ben a Lyon ellen csak egy félidőt játszott elfogadhatóan a Real, a másodikban ellenfele könnyedén egyenlített, és megszerezte a csoportelsőséget.

Ronaldót nem szabad lecserélni

Utána San Sebastianban, a Real Sociedad ellen kerültek kétgólos hátrányba Beckhamék, az utolsó öt percben ugyan kiegyenlítettek, de újfent pocsékul szerepeltek. Ekkor Luxemburgót még megerősítették a posztján, és a Getafe-siker után elméletileg még biztosabbá vált a helyzete.

A játék viszont elfogadhatatlanul rossz volt megint, a kiscsapat egy órán keresztül a kapujához szorította a Madridot, amely csak a vendégcsatárok szerencsétlenkedésének köszönheti, hogy megúszta gól nélkül.

Juan Ramón Lopez Caro csak átmeneti megoldás lesz (fotó: epa)
Juan Ramón Lopez Caro egyelőre átmeneti megoldás lesz
(fotó: epa)
A Marca című szaklap szerint még ezt is elnézte volna Luxemburgónak az elnök Florentino Perez, állítják, az utolsó csepp Ronaldo lecserélése volt: húsz perccel a vége előtt a támadó helyett védekező középpályást - Thomas Gravesen - hozott a pályára. Úgy tűnik, a presidentét az sem érdekelte, hogy alakulata ekkor már emberhátrányban volt David Beckham kiállítása miatt.

Több pontot szereztek, mint a Barcelona

Wanderley Luxuemburgo 340 napot töltött a Real Madrid kispadján, a bajnokságban 23-szor győzött, 4 döntetlent játszott és 8-szor kikapott vele az egyesület. Eddig ezzel a satisztikával 2005 legsikeresebb csapata a spanyol ligában a Real, összesen 73 pontot szerzett, míg a nagy rivális Barcelona csak 70-et. Szeptemberben szerződéshosszabbítást ajánlottak a brazil szakembernek, de ő akkor azt elutasította.

A B-tréner Lopez Caro a 2000 óta tartó Perez-éra hatodik edzője, de a spanyol sajtó sem tudja, megbízottként meddig ülhet a padon. Butragueno azt mondta, "lehet, hogy ő lesz a következő Rafa Benítez", és akkor akár hosszabb ideig maradhat.

Del Bosque nem jöhet vissza

Valószínűbb persze, hogy sztáredzőt szerződtetnek, de a madridi sajtó csak abban biztos: a korábbi sikerembert, a bajnoki győzelme után 2003 júniusában elküldött Vicente del Bosquét nem hívja vissza Florentino Perez.