Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Gascoigne-t előbb kirúgták, majd letartóztatták

2005.12.06. 15:47
Az angol labdarúgás aktuális botrányhőse, Paul Gascoigne nem nyugszik: előbb folyamatos italozása miatt kirúgták hatodosztályú csapatától, melynek vezetőedzője volt, majd egy jótékonysági rendezvényen csúnyán megvert egy fotóst, amiért letartóztatták. Nem sokkal később szabadon engedték.

A brit rendőrség őrizetbe vette Paul Gascoigne-t, minden idők egyik legellentmondásosabb angol válogatott labdarúgóját, aki ezúttal Liverpoolban bántalmazott egy férfit.

Csúnyán megvert egy fotóst

A 38 éves "Gazza" a Hope Street Hotelben rendezett jótékonysági rendezvényen tartott beszédet, melynek során egy kábítószer-, illetve alkoholrehabilitációs intézet számára gyűjtött pénzt. Nem sokkal később ismeretlen okból ütlegelni kezdte a színpad mellett álló fotósok egyikét, aki orvosi ellátásra szorult.

Kicsit csoffadt (fotó: epa)
Kicsit csoffadt (fotó: epa)

A brit rendőrség kedd délután bocsátotta szabadon Gascoigne-t.

Gascoigne pályafutása során számos elitklubban megfordult: a Newcastle Unitedben kezdte pályafutását, majd szerepelt a Tottenham Hotspur, a Glasgow Rangers, a Middlesbrough, a Lazio, az Everton és a Burnley csapataiban is. Futballkarrierje - részben botrányai, iszákossága és falánksága miatt - az 1990-es évek végén szakadt meg.

Még a hatodosztályban is megbukott

Azóta edzőként tevékenykedik, munkahelyeiről azonban általában a szerződése lejárta előtt - rendre a szerződéskötéshez közeli időpontban - távoznia kell. Legutóbb - a hét elején - mindössze 39 nap elteltével volt kénytelen lemondani a szigetországi bajnokság hatodik osztályában szereplő Kettering Town vezetőedzői posztjáról.

A nyáron még a portugál területi ligában tevékenykedő egykori középpályás - aki 57-szer szerepelt az angol válogatottban - az ex-arsenalos Paul Davisszel együtt vette át a falusi egyesület irányítását október 27-én. Vezetésükkel a csapat kétszer győzött, valamint két-két döntetlent és vereséget könyvelt el.

Pedig már nem is iszik napi négy üveg whiskyt

A kiscsapat tulajdonosa, Imraan Ladak előbb úgy fogalmazott, hogy a hétvégi megbeszélés után eldőlt, hogy a szakember a jövőben nem tudja ellátni a tréneri feladatokat, majd később azzal vádolta meg Gascoigne-t, hogy a mérkőzések, valamint edzések alatt legalább 37 alkalommal látta őt ittasan. "Na és akkor mi van? Néha bedobok a meccs előtt egy dupla brandyt. Régebben napi négy üveg whisky volt az adagom, de ennek már vége" - közölte a sztár.