Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Tóth Ivett
szerda 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Győzelemmel búcsúzott az FTC, Pápán botlott a Debrecen

2005.12.11. 11:22
Csak 3-3-as döntetlen játszott a Pápa otthonában a címvédő Debrecen a labdarúgó Borsodi Liga utolsó idei fordulójában, így már nem lehet őszi bajnok. A Ferencváros még veretlen Gellei Imrével, az őszi elsőség vasárnap dől el a Fehérvár és az Újpest között.

A Debrecen döntetlent játszott Pápán a labdarúgó Borsodi Liga 15., utolsó idei fordulójában és ezzel eldőlt, hogy már nem lesz őszi bajnok.

Gyenge bíró, tomboló debreceni szurkolók

A nyeretlen és a veretlen csapat találkozója az első játékrészben meglepően jó játékot hozott, s a hazaiaknak sikerült meglepni a magabiztosnak tűnő bajnokcsapatot, ám a figyelmeztetés után a debreceniek feljavultak, s előnnyel vonulhattak pihenőre.

Az elszántan küzdő hazaiak nemcsak felvették a versenyt a vendégekkel, hanem helyenként jobban is játszottak, megérdemelten szereztek pontot. A találkozó botrányos körülmények között ért véget, a megvadult debreceni szurkolók székeket törtek a vendégszektorban. Megyebíró János gyengén vezette a mérkőzést, alapvető hibákat vétett.

Vendéggyőzelmek Kispesten és Győrben

Az első félidőben a küzdelem dominált Bp. Honvéd-Tatabánya találkozón, a hazaiak gyors vezetőgólját követően a vendégcsapat megérdemelten egyenlített, a szünetben még 1-1-re álltak a csapatok. A folytatásban mezőnyfölényben játszottak ugyan a piros-feketék, de igazán komoly veszélyt a vendégek kontrái jelentettek, így győzelmük megérdemelt (3-1). A vendégek harmadik gólját az ősz eddigi legeredményesebbje, Márkus Tibor szerezte.

Rossz meccset és hazai vereséget hozott a Győr-Diósgyőr találkozó. Alacsony színvonalú mérkőzésen a Diósgyőr megérdemelten vezetett (0-1) az első félidőben a nagyon gyenge teljesítményt nyújtó ETO ellen. A lelkesen játszó Diósgyőr teljesen megérdemelten győzött (1-2) a hajráig szétesően játszó Győr ellen.

FTC-győzelem az utolsó percben

A Ferencváros hazai pályán 1-0-re nyert az FC Sopron ellen, az összecsapás előtt köszöntötték Lipcsei Pétert, aki 500. mérkőzésén lépett pályára a Ferencváros színeiben. Az együttesek a támadásokra helyezték a hangsúlyt, ennek ellenére gólt nem láthatott a közönség. A játék képe a szünet után sem változott, a várva várt vezetést az utolsó pillanatokban Balog Zoltán szerezte meg a Ferencvárosnak, így a vendégcsapatnak már nem maradt ideje az egyenlítésre. Gellei Imre irányításával a Ferencváros két döntetlen mellett eddig két győzelmet könyvelhet el.

Három kiállítás Kaposváron

Egyetlen hazai gólt és három kiállítást hozott a Kaposvár-REAC mérkőzés. Az ideges hangulatú mérkőzésen végképp elszabadultak az indulatok a 80. percben, és a csetepaté végén három játékos is a kiállítás sorsára jutott. A bíró végül hat percet hosszabbított, de az eredmény már nem változott.

Oktatott a Pécs

Folytatja remek szereplését a Pécs: az együttes, amely a múlt héten 5-0-ra nyert a Pápa ellen, szombaton Zalaegerszegen győzött 4-1-re. A Pécs egy kontra végén megszerezte a vezetést és megérdemelten vezetett az első félidő után. A szünet után gyorsan egyenlített a ZTE, de a hazaiak lendülete mindössze tíz percig tartott, a folytatásban a Pécs leiskolázta a ZTE-t és ilyen különbséggel is megérdemelten nyert.

Az MTK Budapest bő 20 perc alatt szerzett három góllal - a duplázó Hrepka és Kanta révén - és könnyedén nyert 3-0-ra a Vasas ellen. Az angyalföldiek kispadján Egervári Sándor távozása után ideiglenesen a technikai vezető, Antal Péter felelt a szakmai munkáért.

Budapest Honvéd-Csőszer FC Tatabánya Auto Trader 1-3 (1-1)
Bozsik Stadion, 1500 néző, V: Dubraviczky
Gólszerzők: Venczel (5.), illetve Da Silva (18.), Filó (72.), Márkus (80.)
Sárga lap: Genito (8.), Bojtor (9.), Kovács Z. (39.), illetve Da Silva (51.)
Győri ETO FC-Diósgyőri VTK 1-2 (0-1)
Győr, 1000 néző, V: Erdős
Gólszerzők: Granát (87.), illetve Katona (26.), Horváth F. (74.)
Sárga lap: Lendvai (8.), Regedei (90.), illetve Halgas (38.), Pintér (79.)
Kaposvári Rákóczi-Rákospalotai EAC 1-0 (1-0)
Kaposvár, 2000 néző, V: Szarka
Gólszerző: Oláh (28.)
Kiállítva: Oláh (80.), illetve Sallai (80.), Nagy II G. (80.)
Sárga lap: Hegedűs (65.), Maróti (75.), Bank (77.), illetve Sallai (7.), Németh (64.)
ZTE FC-Pécsi MFC 1-4 (0-1)
Zalaegerszeg, 1000 néző, V: Saskőy
Gólszerzők: Sabo (48.), illetve Szabados (34.), Balaskó (58.), Szekeres (67.), Kalina (81.)
Sárga lap: Csóka (65.)
MTK Budapest-Vasas 3-0 (3-0)
Hidegkuti Nándor Stadion, 1000 néző, v: Makai
Gól: Hrepka (24., 45.), Kanta (36.)
Sárga lap: Majoros (34.)
Lombard FC Pápa - DVSC-AVE Ásványvíz 3-3 (1-2)
Pápa, 1000 néző, V: Megyebíró
Gólszerzők: Hercegfalvi (10.), Homma (46.), Kovrig (88.), illetve Brnovic (16.), Sidibe (23.), Ferenczi (11-esből, 68.)
Kiállítva: Bernáth (73.)
Sárga lap: Kovrig (67.), Lászka (79.), illetve Bernáth (25., 73.), Máté P. (87.), Halmosi (89.)
Ferencváros-FC Sopron 1-0 (0-0)
Üllői út, 2000 néző, v.: Fábián
Gólszerző: Balog (90.)
Sárga lap: Csepregi (40.), Bognár (81.), Bajevski (91.), illetve Ibric (77.)