Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Antiguával játszik a magyar futballválogatott

2005.12.13. 20:05
A magyar labdarúgó-válogatott aranylabdás kapitánya, Lothar Matthäus elégedett az Amerikában túrázó játékosai hozzáállásával, a következő ellenféllel viszont aligha. Antigua és Barbuda ugyanis a 155. a világranglistán. Előfordulhat, hogy Matthäus utoljára ül a kispadon, igaz sorsáról csak a már említett és a Mexikó elleni meccs után döntenek.
Hétfőn éjféltől új időszámítás kezdődik a magyar futball történetében, hiszen a légiósok nélkül - a Debrecen négy játékosát el sem engedte -, általában lesajnált játékosokkal felálló válogatott Antigua és Barbuda nemzeti csapatával méri össze az erejét.

Kaposvárral is lehetne egy meccs

Amikor a csapat hétfőn útra kelt, akkor még úgy tűnt, Haiti lesz az ellenfél, ám a világranglista kilencvenegyedik helyén álló csapat lemondta a találkozót, így a szervező irodán keresztül a 155. helyen álló Antigua és Barbuda került képbe, amelyik örömmel vállalta a kihívást. A magyar a 71. pozíciót foglalja el a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) rangsorában.

A két szigeten hatvannyolc ezren élnek, vagyis körülbelül annyian, mint Kaposváron. Azt pillanatnyilag nem tudni, akkora játékerőt képvisel-e a csapat, mint a hazai élvonal tizenharmadik helyén álló csapatra, de gyaníthatóan hasonlót.

A magyar válogatott német kapitánya, Lothar Matthäus eddig rendületlenül azt hangsúlyozta, hogy erős ellenfelekre van szükség, ám ebbe a logikai sorba igen nehezen illeszkedik bele a 440 négyzetkilométernyi területen fekvő karibi állam.

San Marino Antigua mögött

Európai csapat mindössze egy szerepel mögötte a hivatalos FIFA-rangsorban, San Marino, a miniállammal a magyar csapat selejtezőn kétszer is találkozott. Barátságos meccset viszont még ilyen gyengének taksált ellenféllel sohasem.

A Magyar Labdarúgó Szövetség(MLSZ) honlapján a menedzser, Hrutka János kifejtette, hogy a több mint húszezres Lockhart Stadionban, amely a Miami melletti Fort Lauderdale-ben található kerül sor az összecsapásra helyi idő szerint délután kettőkor.

Ezek után szerdán, a világbajnoki résztvevő és első helyen kiemelt Mexikó ellen játszik szerdán, magyar idő szerint csütörtök hajnalban a német szakvezető csapata, aki nyilatkozott a szövetség honlapjának.

Matthäus szerint nagy élmény lesz

"Felemelő érzés volt, hogy több helyi magyar szurkoló fogadta a csapatot. A második kellemes meglepetés az edzésen ért, hiszen labdarúgóim rendkívül motiváltan és jól mozogtak, azon az edzésen, amelyre magyar idő szerint hajnali öt órakor került sor. Biztosan nagy élmény lesz a játékosaimnak a csodálatos Chase Field baseball-stadionban pályára lépni, az ismert előzmények után a rendelkezésemre álló labdarúgókkal egyelőre nincs probléma, sérülés miatt várhatóan senkit sem kell kihagynom" - mondta.

A magyar csapat egyes hírek szerint hetvenezer dollárt kap a két fellépésért.

Az utazó keret:

Kapusok: Rabóczki Balázs (FC Köbenhavn), Vlaszák Géza (Újpest FC)
Mezőnyjátékosok: Vermes Krisztián (Újpest FC), Böjte Attila (Újpest FC), Balog Zoltán (FTC), Koller Ákos (Fehérvár FC), Takács Zoltán (Bp. Honvéd), Vanczák Vilmos (Újpest FC), Regedei Csaba (Győri ETO), Kapcsos Vince (REAC), Rósa Dénes (FTC), Tőzsér Dániel (FTC), Bori Gábor (MTK Budapest), Majoros Árpád (Vasas), Vadócz Krisztián (AJ Auxerre), Rajczi Péter (Újpest FC), Ferenczi István (DVSC-AVE Ásványvíz), Feczesin Róbert (Újpest FC), Sitku Illés (Fehérvár FC), Priskin Tamás (Győri ETO)