Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Jégkorong
Percről Percre

Pelé: Az angolok és az olaszok veszélyesek Brazílára

2005.12.13. 11:16
A háromszoros világbajnok Pelé szerint Brazília megvédheti világbajnoki címét a 2006-os labdarúgó világbajnokságon. Ehhez azonban kell szerencse is, hiszen a kieséses szakaszban egy találkozón dől el minden és ott bármi megtörténhet. Véleménye szerint a brazilokra Anglia és Olaszország lehet a legveszélyesebb.

"Anglia, Olaszország vagy Brazlíia jut a futball-világbajnokság döntőjébe" - mondta a BBC-nek adott interjújában Edson Arantes do Nascimento, ismertebb nevén Pelé, aki a hétvégén kapott életműdíjat a brit közszolgálati televíziótól.

#alt#
Jürgen Klinsmann és Pelé (fotó: epa)
Az elmúlt évszázad legjobb játékosának választott egykori brazil klasszis elmondta, több találkozót is látott nemrégiben és szembetűnő volt, hogy az angolok mennyit fejlődtek az utóbbi időben. "Ennek ellenére Brazíliát tartom az első számú esélyesnek, és ha nem sérül meg senki, sikerülhet is a címvédés" - vélte a 65 esztendős Pelé, a másik két ország válogatottjai a fő kihívók.

Véleménye szerint nem csak azért hazája az elsőszámú favorit, mert jó játékosai vannak, de most minden posztra van két futballistája. A BBC szerint Pelé véleményére adni kell, hiszen háromszor nyert világbajnoki címet (1958, 1962, 1970), így ő biztosan tudja, mi kel a sikerhez.

Ugyanakkor tisztában van vele, lesznek meglepetések, így nem elképzelhetetlen, hogy Anglia le tudja győzni Brazíliát. "Természetesen meglehet a címvédés, de kemény lesz, hiszen ez egy vb, és a kieséses rendszerben minden egy meccsen dől el, ahol bármi megtörténhet" - mondta a vb-sorsoláson is szerepet vállaló legenda.

Az olaszok "bundával" vádolják Matthäust

A Sky Italia olasz tévétársaság azt állítja, a németek csaltak a 2006-os labdarúgó-vb pénteki sorsolásánál.

Az olasz csatorna többször is megismételte azt a jelentsort, amikor a negyedik "kalapból", az ázsiai és a CONCACAF-zóna csapatainak kisorsolásakor Lothar Matthäus a német csoport számára választott golyót hirtelen visszaejti az edénybe, és egy másikat vesz ki helyette.

Az olaszok szerint "hőkezelt" golyók közül kellett választania a magyar szövetségi kapitánynak, azaz a gyengébbnek tartott Costa Rica hideg, a jóval nehezebb ellenfélként számon tartott Egyesült Államok, Japán, Dél-Korea hármas pedig meleg golyóban volt. Így Matthäus jól tudta, melyik golyót kell kihúznia hazája mellé.