Géza
-12 °C
-4 °C

Könyv a Ferencváros leváltott edzőjéről

2005.12.14. 16:51
Két és fél hét alatt készült el a Ferencváros november elején leváltott edzőjéről, László Csabáról szóló könyv. Nem csak a válogatott korábbi pályaedzőjének véleménye jelenik meg a Lászlócsabda címmel megjelent könyvben: többen nem pozitívan nyilatkoznak az erdélyi születésű szakemberről.

Jó időzítéssel, már karácsony előtt a boltokba került a Lázslócsabda című könyv, amely László Csaba, a Ferencváros korábbi edzőjének közel kétéves magyarországi pályafutását dolgozta fel.

Lett apropó

#alt#
László Csaba (fotó: epa)

"Az ötlet nem új, már régóta foglalkoztatott Csaba története. Olyan ő, mint a mesebeli szegénylegény, aki elindul szerencsét próbálni és végül sikerül elérnie, amiről álmodott" - mondta a könyv szerdai bemutatója előtt Farkas Éva, az egyik szerző. (Társa, a Nemzeti Sport újságírója, Sinkovics Gábor nem tudott ott lenni a tájékoztatón.) Nem sokkal november eleji leváltása után az újabb győzködésnek már nem állt ellent az Erdélyben született futballedző és nagyon gyorsan könyv lett történetéből. A korábban a TV2 sportfőszerkesztőjeként dolgozó társszerzőt az érdekelte, hogyan lehet valaki a szinte teljes ismeretlenségből kilépve a legnépszerűbb magyar klub vezetőedzője.

Nemcsak dicsérik

"Aki ismer engem, az tudja, nekem nem okoz gondot, hogy egy könyvet lediktáljak" - jellemezte bőbeszédűségét a főszereplő, aki láthatóan nyugodt volt, arca kisimult, mosolygott és készségesen beszélgetett minden újságíróval.

Most lett ideje a könyvre, azért bólintott rá az ötletre. Átolvasta megjelenés előtt, de abba nem szólt bele, hogy az általa elmondottakon kívül mi szerepel abban. "Nem mindenki nyilatkozott pozitívan Csabáról" - árulta el Farkas Éva.

Jani bácsi jót akar

Úgy tűnt, László Csaba már valóban nem elgyötört a Ferencvárossal való szakítás miatt. "Nem haragszom Furulyás Jánosra, az azonban furcsa volt, hogy a REAC elleni vesztes meccs után vasárnap beszéltünk telefonon, akkor még minden rendben volt, nem mondta, hogy leválthatnak, majd hétfő este egy újságírótól tudtam meg, hogy kirúgnak" - idézte fel a történteket. László örül annak, hogy most is több játékosa, a klub munkatársai keresik, érdeklődnek róla.

"A Jani bácsi mindig is a legjobbat akarta a Ferencvárosnak. Tudom, hogy meg akarja találni a legjobb befektetőt, és kívánom, sikerüljön is neki. Azonban nem jó emberektől kér tanácsot, olyanoktól, akik nem ismerik a viszonyokat."

A szerencse a Fradi mellé állt

Kellett néhány nap pihenő a váltás után László Csabának, de most már dolgozni akar. Vannak ajánlatai külföldről, Ausztriából, Németországból, de egyelőre Magyarországon akar dolgozni. "Meccsekre nem mentem ki, nehogy azt higgyék, hogy valahol edző akarok lenni."

A Ferencváros elmúlt hetekben mutatott teljesítményéről - négy meccsen nyolc pont, két kapott gól - azt mondta, hogy a szerencse végre Lipcseiék mellé állt, így jönnek a pontok. "Nincs miért szégyenkeznem, a csapatban ugyanazok játszanak, ugyanott, és ugyanazzal a taktikával, mint az irányításom alatt."

Már az újságárusoknál

A Lászlócsabda ára 1380 forint, könyvesboltokban egyelőre nem kapható, viszont minden jelentős újságárusnál megvásárolható már hétfő óta - mondta el a kiadó vezetője, Selmeczi Balázs.