Eleonóra
-1 °C
2 °C
Kékesi Márton
csütörtök 02:00
Kékesi Márton
Alpesi sí

Idegileg padlóra került a válogatott kapusa

2005.12.14. 13:13
A magyar válogatott kapusa, Király Gábor kihagyta klubcsapata, a Crystal Palace két legutóbbi bajnoki mérkőzését, edzője ugyanis észlelte túlhajszoltságát, kimerültségét. A szombathelyi születésű játékos elismerte, megviselte az elmúlt négy hónapban lejátszott harminc mérkőzés, amiatt viszont nem bánkódik, hogy nem jött létre a West Ham Uniteddel a szerződése a nyári átigazolási időszakban.

A szombati Crystal Palace-Wolverhampton Wanderers angol másodosztályú futballmérkőzésen Gyepes Gábor helyet kapott a vendégcsapatban - a lapok a tízes skálán hetesre értékelték teljesítményét -, a hazaiaknál azonban Király Gábor csak a kispadon foglalt helyet.

Túlhajszolta magát

#alt#
Király Gábor (középen) kimerült, de azért mosolyog (fotó: epa)

A magyar válogatott ötvenszeres válogatott kapusa nem sérült meg, így közvetlenül a meccs után arról faggattuk, mi történt vele, miért veszítette el Ian Dowie szakvezető bizalmát.

"Nem ért váratlanul, hogy a Millwall elleni meccs után a Wolves ellen sem kaptam lehetőséget. Megbeszéltük az edzőmmel, elfogadtam a döntését, és belátom: tényleg igaza van, hogy kihagyott, mert kicsit elfáradtam. Nem látványosan, de elfáradtam. Szükségem van a pihenésre, mert túlhajszoltam magam" - mondta a kapus az Indexnek.

Kettesben pörgött, és nem tudott felkapcsolni

Király nem letörten nyilatkozott, inkább mosolygósan válaszolt, és hálás edzőjének, hogy a fásultságát és a görcsösségét észlelte, önmagától azonban nem akart felállni, és elmondani problémáját. A kapus úgy véli, hogy az első tünetek már a novemberi, görögök elleni válogatott meccsen érződtek.

"Nem hittem volna, hogy eljöhet ez a pillanat, de az augusztus óta, négy hónap alatt lejátszott harminc mérkőzés megviselt, idegileg teljesen kimerültem. Kettesben pörögtem, és nem tudtam feljebb váltani. Még képletesebben: az autó csúszkált a jeges úton, és nem tudtam egyenesbe hozni, most viszont úgy érzem, a pihenő alatt felszabadultabb lettem, és hamarosan visszatérek az egyenes útra."

Pontosan ismerik jellemét a Crystal Palace-nál

Hozzátette, Németországban az egész szezonban van harmincnégy bajnoki találkozó, az angol másodosztályban ugyanakkor negyvenhat, ami lényegesen nagyobb terhelést jelent. Úgy érzi, pontosan ismerik jellemét, fanatizmusát, a mindenáron győzelemre való törekvését, és igyekszik minél gyorsabban visszakerülni a gólvonalra. Ám erre csak akkor kerülhet sor, amikor elmúlik görcsössége, és visszanyeri dinamizmusát.

Király megemlítette, hogy biztosan benne volt csapata néhány kapott góljában, és ezt is a túlterheltségéből adódó tompaságára vezette vissza.

Nem fizettem azért, hogy megtapsoljanak

A londoni csapat közönsége egyelőre nem igazán érti Király mellőzését, ehhez kitűnő adalék, amikor az argentin Julian Speroni megsérült a szombati meccsen, a magyar kapus felállt a padról melegíteni, és hatalmas tombolás támadt a lelátón. "Elhihetik, nem fizettem nekik, hogy felállva megtapsoljanak, spontán reakció volt" - jegyezte meg viccesen.

Speronira egyébként addigra már dühösek voltak, hiszen a csapat hátrányba került, és ő ebben szerepet vállalt, mert elnézett valamelyest egy szélről belőtt labdát. (A végeredmény 1-1 lett, a Palace a kilencedik a ligában, a Wolves a tizedik.)

Nem sikerült az egyezség a West Hammel

Király nem bánkódik, hogy a nyáron, a Palace kiesése után nem tudott első ligás csapathoz szerződni. A klubja és a West Ham United két hétig egyezkedett, ám végül a részletekben nem sikerült megállapodniuk. "Túl sok volt a ha" - emlékezett vissza, és azt sem titkolta, hogy a Newcastle és a Liverpool is komolyan érdeklődött utána.

Úgy gondolja, hogy továbbra is üzletelni fognak vele, mint ahogyan ezt már az Indexnek májusban is említette. "Ha úgy látják az egyesület vezetői, hogy azzal nyernek, ha megtartanak, akkor megteszik, de ha értékesíteni tudnak, akkor nem haboznak" - összegzett.