Eleonóra
-1 °C
2 °C
Jégkorong
Percről Percre

'Néha azt kérdezem, miért nem lettem durva Angliában'

2005.12.15. 00:19
A Wolverhamptonnál kölcsönben szereplő Gyepes Gábor nem tudja, január után maradhat-e az angol másodosztályban, de nem szívesen jönne haza. Az Indexnek beszélt játékának megváltozásáról, tavalyi öngóljairól. Érzése szerint önbizalma és határozottsága megnövekedett.

A Ferencváros saját nevelésű játékosát, Gyepes Gábort a nyáron vette kölcsönbe az angol másodosztályban szereplő Wolwerhampton Wanderers, és már szeptember tizedikén, a Luton ellen a csapatba állította Glenn Hoddle vezetőedző. A korábbi angol kapitány tizenkét bajnokin szerepeltette a védőt - két kupameccsen is szerepelt -, vagyis hétszer nem játszott a bemutatkozása óta. A lapok szerint eddig kétszer ő volt a meccs legjobbja.

Egyszer sem szidták meg nagyon

A Crystal Palace elleni 1-1-es döntetlen után a The Sun hetesre értékelte teljesítményét, kétszer is nagy helyzetben mentett, egy ígéretes lövőse is volt, de azt meg a londoni csapat védői blokkolták.

"Volt néhány figyelmetlenségem az elmúlt mérkőzésen, ám úgy érzem, nem ment rosszul a játék, és szerencsére amióta itt vagyok Angliában, egyszer sem szidtak meg nagyon" - magyarázta az Indexnek.

Meghűlt néhányszor ereiben a vér

#alt#
Gyepes Gábor a válogatott alapembere lett (fotó: epa)

Hozzátette, a múlt szombati is egy olyan meccs volt, amikor meghűlt néhányszor az ereiben a vér, amikor rajta pattant meg a labda, illetve amikor versenyt futott a válogatott Andy Johnsonnal, és kicsit a labda fölé rúgott, amikor felszabadítani akart. "Most ilyen passzban vagyok, szerencsém van, nem pattannak be rólam a labdák, tavaly ugyanakkor igencsak peches voltam a nemzetközi meccseken."

A játékos úgy érzi, nagyobb önbizalommal játszik, mint amikor a magyar bajnokságban edződött, és lényegesen határozottabb is lett. "Kifejezetten örülök annak, hogy nem durvultam el ebben a nagy darálásban. Néha kérdezem is magamtól, miért nem lettem durva. Gondolkodom azon is, miért nem vetődök be méterekről, esélytelenül a labdába, de az nem én lennék, és a meggondolatlanság csak fokozná a tisztátalan játékot" - értékelt.

Motiválja a versenyhelyzet

Elárulta, kellemetlenség eddig még nem érte, a versenyszellem pedig pozitívan hat rá. "Korábban, otthon előfordult, ha nem ment a játék, akkor is játszottam a következő héten. Angliában viszont az is megesik, hogy akkor is kihagynak, ha érzésem szerint alig hibáztam, és megnyugtatóan játszottam. Nagy motivációs lehetőséget ad nekem ez a helyzet."

Glenn Hoddle-ról - a válogatott éléről egy, a mozgássérültekről alkotott szerencsétlen mondat miatt távozott - szólva elmondta, néhány edzésen ordítozott már, egyébként a játékos futballra helyezi a hangsúlyt, egyértelműen gyűlöli a vagdalkózást.

Szívesen maradna a Wolvesnál

A szakember szerinte összehasonlíthatatlan Lothar Matthäusszal, még akkor is, ha mindketten ugyanazt a korosztályt képviselik, ám a német aranylabdás még a pályája kezdetén jár.

Gyepes egyelőre nem tudja, hogy január közepén érvényesíti-e opciós jogát és megvásárolja-e a bajnokság tizedik helyén álló klubja, de reménykedik benne. Felvetésünkre, miszerint, ha egy neves élvonalbeli csapat hívná a szezon végén, de a Wolves is feljutna, hogyan döntene, így reagált: "maradnék, mert itt már ismernek, jól érzem magam, és biztosítottabbnak látnám a helyemet, mint máshol, ismeretlen környezetben."

Nősülés előtt

A huszonnégy éves Gyepes jövő nyáron szeretné feleségül venni kedvesét, a műkorcsolyázó Póth Diánát. A férfimagazinok címlapjain gyakorta szereplő sportolónő épp Angliában tartózkodik jelenleg, a norwichi jégrevüben lép fel.