Natália
1 °C
7 °C
Index - In English In English Eng

Gyepes Gábor 2008-ig a Wolverhamptoné

2005.12.16. 15:20
A Ferencváros válogatott védője, Gyepes Gábor két és fél éves szerződést kötött a Wolverhampton Wanderers csapatával, amelyik a feljutásért harcol az angol másodosztályban. A Fradi előreláthatólag kilencvenmillió forinttal gazdagodik.

Pénteken magyar idő szerint fél háromkor aláírta szerződését Gyepes Gábor a Wolverhampton Wanderers együtteséhez. A válogatott védője szeptembertől kölcsönben szerepelt az angol másodosztály tizedik helyén álló együttesnél, edzője, Glenn Hoddle elégedett volt teljesítményével, a Wolves pedig élt elővásárlási jogával.

Gyepes még csak első célját érte el

#alt#
Gyepes Gábor a válogatottban (fotó: epa)
Az eddig tizenkét mérkőzésen pályára lépő Gyepes két és fél éves szerződést írt alá, amelyet az angolok további egy évvel meghosszabbíthatnak, ha akkor élnek opciós jogukkal. A szerződés aláírását követően Gyepes azonnal csatlakozott a csapat többi tagjához, hiszen már pénteken elutaztak a szombati bajnoki mérkőzés helyszínére. A Leeds United lesz a Wolverhampton következő ellenfele, Gyepes várhatóan a kezdők között szerepel majd.

"Nagyon boldog vagyok, hiszen remekül érzem magam, úgy érzem, a csapattársak is befogadtak. Az elmúlt időszakban igyekeztem megfelelni, és talán a szerződés is bizonyítja, hogy sikerült. Ám ezzel még csak első célomat értem el, mert mindig is azt mondtam, szeretnék a Wolves első osztályú csapatának a tagja lenni. Most tehát a feljutásra kell koncentrálni, és hiszem, hogy ezt el is tudjuk érni."

Élvezi a versenyszellemet

Az Indexnek az elmúlt hétvégi bajnoki meccse után úgy nyilatkozott, hogy élvezi a versenyszellemet, és kellemetlenség eddig még nem is érte. Annak pedig kifejezetten örült, hogy játéka nem vált durvává.

"Ennél ékesebb bizonyíték nem kell annak eldöntésére, Gábor tehetséges játékos vagy sem - mondta Gyepes menedzsere, Vladan Filipovics. - Büszke vagyok védencemre, hiszen nyáron kijött Angliába és néhány hónap múlva már az újságok is a Wolves legjobb játékosai között tartották őt számon. Annál nagyobb dicséret pedig nem szükségeltetik, hogy a korábbi kapitány, Glenn Hoddle a mutatott játéka alapján kérte a vezetőket, igazolják le végleg őt."

A korábbi kapitány örül Gyepes érkezésének

"Nagyon elégedett vagyok Gábor eddigi teljesítményével - nyilatkozta Glenn Hoddle, a Wolverhampton Wanderers menedzsere. - Az edzéseken és a mérkőzéseken is remekül koncentrál, a taktikai utasításokat és a kért játékelemeket mindig szem előtt tartja. A következő években még tovább fejlődhet, csapatunk fontos és megbízható tagja lehet. Örülök, hogy hosszú távon számíthatok rá."

Az előzetes hírek szerint a Ferencváros 250 ezer fontot kaphat az átigazolás után, vagyis kilencvenmillió forintot.