Bernadett
-2 °C
4 °C
Kékesi Márton
ma 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

Matthäus és Antigua is nagyon örül a 3-0-nak

2005.12.19. 12:52
A történelmi Magyarország-Antigua és Barbuda meccs után a magyar kapitány a ráérőkből összeállított csapatának küzdőszellemét, az Antigua-i pedig sajátjait dicséri, mert nem kaptak ki 5-0-ra.

Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott német szövetségi kapitánya elégedett az amerikai túra tapasztalataival, mint ahogy a vasárnap későesti, Antigua és Barbuda legjobbjai ellen 3-0-ra megnyert mérkőzésen látottakkal is.

A magyar labdarúgó-válogatott győzelemmel búcsúztatta a 2005-ös esztendőt, miután Miamiban, Vadócz, Feczesin és Ferenczi góljaival 3-0-ra legyőzte Antigua és Barbuda együttesét. A mérkőzést 150 néző kísérte figyelemmel. A világranglista 155. helyén álló együttes elleni győzelem után Lothar Matthäus elégedett volt övéivel.

A játékvezető még ilyenkor is hibás

"A hosszú utazás és a meleg ellenére ma a kezdetektől fogva koncentráltan játszottak labdarúgóim. Megfelelően álltak hozzá az újabb feladathoz. Tény, nem világklasszis csapat ellen küzdöttünk, de roppant módon megnehezítették a dolgunkat azzal, hogy nagyon defenzív felfogásban léptek pályára. A második félidőben nagyobb különbségű győzelmet érhettünk volna el, de sem a szerencse, sem a játékvezető nem állt mellénk. Gondolok itt a kapufára és a meg nem adott szabályos góljainkra" - értékelte a Miamiban lejátszott találkozót a német szakvezető az MLSZ honlapján.

Matthäus azért véli hasznosnak az amerikai túrát, mert "élesben" láthatta a fiatalokat, s így már el tudja dönteni, közülük kik azok, akikre komolyabb feladatok megoldásakor is számíthat.

Lothar is ember

A szövetségi kapitány arra is magyarázatot adott, hogy vasárnap miért játszatta valamennyi futballistáját: "Ma délután játéklehetőséggel szerettem volna meghálálni a fiatal labdarúgóknak a jelenlétet, és gondolom, ezzel egyúttal ismét témát szolgáltatok a hazai újságíróknak. Az emberi oldaláról közelítettem meg ezt a kérdést, és olyanok is pályára léphettek, akiknek még sokat kell tenniük ahhoz, hogy húzóemberekké váljanak, de karácsony előtt úgy éreztem, kiérdemelték ezt az ajándékot."

'5-0-s vereséget vártam'

"Fiatal csapatom számára óriási élményt és kihívást jelentett a magyarok ellen játszani. Nem csupán azért, mert először mérkőztünk egymás ellen, de a magyar csapat volt az első európai nemzeti válogatott, amellyel találkoztunk" - értékelte a találkozót Derrick Edwards, Antigua és Barbuda válogatottjának szövetségi kapitánya.

Edwards szerint együttese sokat tanult ebből a barátságos mérkőzésből, érezhették, milyen egy rangosabb ellenféllel szemben 90 percig küzdeni. "Az eredménnyel elégedett vagyok, utólag bevallhatom, 5-0-ás vereséget tippeltem" - mondta.

Semmit se javítottunk a FIFA-nál
Brazília sorozatban negyedszer zárt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) év végi világranglistájának élén. Magyarország három helyet visszacsúszva a 74. lett a rangsorban.

FIFA-világranglista (zárójelben a korábbi helyezés):
1. (1.) Brazília 840 pont
2. (2.) Csehország 796
3. (3.) Hollandia 791
4. (4.) Argentína 772
5. (5.) Franciaország, (6.) Spanyolország és (7.) Mexikó 768-768
8. (8.) Egyesült Államok 767
9. (9.) Anglia 757
10. (10.) Portugália 754
...74. (71.) MAGYARORSZÁG 547