Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Megúszta a börtönt a román futball-legenda

2005.12.21. 12:30
A minden idők egyik legjobb román futballistájának tartott Georghe Hagit kedden felfüggesztett börtön helyett pénzbüntetésre ítélte egy török bíróság egy négy évvel ezelőtti bajnokin történt incidens miatt.

A futballtudása mellett heves természetéről és néha útszéli viselkedéséről is ismert legendás román futballista, Georghe Hagi megúszta a börtönt, a korábbi majdnem másfél éves felfüggesztett börtön helyett pénzbüntetést kapott.

Egy török bíróság kedden bűnösnek ítélte az isztambuli Galatasray korábbi játékosát, amiért 2001 májusában csapata Genclerbirligi elleni meccsén kiállítása után megrúgta és megpróbálta leköpni a játékvezetőt.

A korábbi ítélet szerint Georghe Hagi tizenhét hónapos börtönbüntetést kapott, de ezt a bíró most 2125 dolláros - 449 ezer forint - pénzbüntetésre mérsékelte ezt. Ráadásul ezt is felfüggesztette, vagyis Haginak fizetnie sem kell, ha nem követ el újabb bűncselekményt - írták török és román lapok.

Georghe Hagit sokan a Törökországban valaha megfordult legjobb külföldi futballistának tartják. Vezetésével négy bajnoki címet, UEFA-kupát és Szuperkupát nyert az isztambuli csapat. Később a román válogatott kapitánya lett a "Kárpátok Maradonája", de lemondott a 2002-es vb-selejtezők elbukása után, és idő előtt távozott a Galatasaray kispadjáról is, idén májusban.