Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Az MLSZ tények nélkül cáfol és fenyeget

2005.12.22. 16:00
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) cáfolja azon állításokat, melyek szerdán az Indexen jelentek meg, miszerint Lothar Matthäus szerződéseit a jogi kontroll hiánya nélkül kötötték meg. A szövetség szerint csak szabályos kifizetések voltak, és sajtóközleményében jogi lépéseket emleget. A szövetség sajtófőnöke erről nem tud, a főtitkár szerint az a hibás aki kiszivárogtatta az anyagot, Matthäus mindent az MLSZ-re bíz.

Az Index szerdai, Fizetése harmadát kapta legálisan Lothar Matthäus című cikkére reagálva a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) közleményt adott ki, melyben kijelenti: a szervezet és a szövetségi kapitány között megkötött szerződések után az MLSZ a megállapodásnak megfelelő, szabályos kifizetéseket eszközölt, adó és minden egyéb közteher fizetési kötelezettségének eleget tett.

Harminc nap 'gondolkodási idő'

"Az MLSZ Felügyelő Bizottsága által felkért könyvvizsgáló jelentése - amely az FB elnök szándéka szerint a vizsgálat lezárásáig kizárólag a szövetség elnöksége számára hozzáférhető - jelenleg felülvizsgálat alatt áll, annak nézőpontját, tartalmát és megállapításait a Magyar Labdarúgó Szövetség gazdasági vezetése, az MLSZ könyvvizsgálója, illetve egy független könyvvizsgáló cég vitatja."

A jelentésről szóbeli tájékoztatást adott az FB elnöke az MLSZ rendkívüli közgyűlése előtt, a labdarúgó-szövetség gazdasági vezetésének harminc nap áll rendelkezésére, hogy a jelentésben foglaltakkal kapcsolatban álláspontját kialakítsa, és arról a felügyelő bizottságot tájékoztassa.

Torz megközelítés, jogi lépések

A közlemény szerint "minden olyan tett, amely a fenti határidőig a belső vizsgálat egyoldalú tálalásával jár, a tagság és a közvélemény megtévesztésére irányul, és felbecsülhetetlen erkölcsi és anyagi károkat okoz a sportág számára. Az MLSZ kötelessége, hogy saját szabályzatai és a jogszabályok segítségével minden eszközzel fellépjen a vitás kérdések rendezését torz megközelítésben tálaló személyek ellen. Egyszersmind megengedhetetlen, hogy egy szűk csoport hatalmi vágyainak szolgálatában 'rendcsinálási' ideológiaként tűnjön fel a futball morális, financiális ellehetetlenítése és az ország jövőjét befolyásoló labdarúgó-világesemények kikezdése."

Ugyanakkor Ganczer Gábor, a szövetség sajtófőnöke érdeklődésünkre elmondta, nincs róla tudomása, hogy az MLSZ bármilyen jogi lépést is szándékozik tenni az Indexszel szemben.

Berzi: Még nincs döntés a Derball-ról

Berzi Sándor, az MLSZ főtitkára az MTI-nek nyilatkozott korábban arról, hogy az elnökség még nem döntött, felbontja-e a szerződést a Derball Kft.-vel, bár a téma kedden szóba került. Az Indexen olvasható cikkel kapcsolatban megjegyezte, hogy nem látta, de egyébként sem szeretné kommentálni. Hozzátette: mivel bizalmas anyagról van szó, aki nyilvánosságra hozta, szabálysértést követett el.

Matthäus az MLSZ-re bíz mindent

"Hallottam a cikkről, de nincs hozzáfűznivalóm, mert ez a szövetség ügye. Információim szerint az MLSZ megteszi a szükséges lépéseket ezzel kapcsolatban" - mondta az MTI-nek a Düsseldorfban tartózkodó Lothar Matthäus, aki egy csütörtök esti jótékonysági gálára érkezett a német városba.

Bozóky fegyelmi eljárást indítványoz Kisteleki ellen
Dr. Bozóky Imre, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke az MLSZ fegyelmi szabályzata alapján fegyelmi eljárást indítványoz Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Liga elnöke ellen, aki a szövetség hivatalos ülésén és nagy nyilvánosság előtt is több alkalommal sportszakemberhez méltatlan, becsületsértő magatartást tanúsított az MLSZ elnökével és elnökségével szemben.